GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Hür-İş Başkanı Serdaroğlu: Sosyal patlamalar yaşanacak, korkuyoruz…

MİNE İÇSEL

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, geçtiğimiz hafta 15 bin 750 TL’lik asgari ücrete yönelik itiraz dilekçesini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’a iletmek üzere yetkililere teslim etmiş ,itiraz öncesi yaptığı açıklamada; “15 bin 750 TL’lik net asgari ücretle bırakın geçinmeyi, yaşanılamaz bile” diye konuşmuştu.

Bugün bu çerçevede Asgari Ücret Saptama Komisyonu, Hür-İş’in itirazını değerlendirmek üzere toplandı.

“Başlangıç ücreti alanın yaşam hakkı yok mu?”
Toplantı öncesi konuşan Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu; asgari ücretin geçimi sağlayamadığını yineledi.

“Masanın farklı bir sonuç çıkaracağına ümidimiz yok” diyen Serdaroğlu, asgari ücretin sistemsizlikten ve denetimsizlikten dolayı yıllardır başlangıç ücreti olarak değil geçim olarak verildiğini söyledi. Başlangıç ücreti olsa bile işe yeni başlayan kişilerin bu ücretle geçinebilmesinin de mümkün olmadığını belirten Serdaroğlu; “İşe yeni başladı diye yaşam hakkı yok mu insanların” diye sordu.

“Zamanında doğru oranlar yansıtılmadı”
Hayat Pahalılığı ödeneği konusuna dikkat çeken Serdaroğlu, bunun Anayasal bir hak olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz asgari ücret toplantısında, bu oranın yansıtılmadığını hatırlatan Serdaroğlu; “O zamanlar yüzde 56’lık hayat pahalılığı oranları net bir şekilde asgari ücrete yansıtılmış olsaydı, asgari ücretli şuan alım sıkıntısı çekmeyecekti” dedi.

Serdaroğlu, vatandaşın düşen alım gücü sonrası büyük sıkıntılar yaşayacağının yeniden altını çizerek, toplumda sosyal patlamalar yaşanacağından endişe ettiklerini de belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu