EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplumYaşam

Hür-İş Genel Başkanı Serdaroğlu: Artık ‘al maaşı da sus’ olmaz!

Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hayat pahalılığına tepki eyleminin önemli olduğunu vurgulayarak, “Artık ‘al maaşı da sus’ olmaz! Derdimiz sistemin düzelmesidir!” dedi.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ programına telefonla bağlanarak soruları yanıtladı.

Kendilerinden çözüm önerileri talep edildiğini hatırlatan Serdaroğlu, tasarruf tedbirleri konusunda önerilerde bulunduklarını fakat hükümetin bu konuda ‘çekingen’ davrandığını aktardı.

“MAAŞLARI ÖDEMEK İÇİN İHTİYAT SANDIĞI’NDAN PARA ALACAKLAR”

Maliye’de para olmamasına rağmen yapılan atamalarla Maliye’ye yeni maaş yükü bindirildiğinin altını çizen Hür-İş Genel Başkanı Serdaroğlu, maaşların ödenmesi için de hükümetin ayrıca İhtiyat Sandığı’na başvurduğunu söyledi.

“EMEKÇİNİN BİRİKİMİYLE DEVLET YÖNETİLMEZ”

İhtiyat Sandığı’ndan 300 milyon TL’lik bir rakamın alınmasının planlandığını belirten Serdaroğlu, böylesi bir durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Bu emekçinin birikimidir, emekçinin birikimiyle devlet yönetmek asla olamaz” dedi.

“MAAŞLARIN ÖDENMESİ İÇİN BORÇLANMAYA GİDECEKLER”

Kamuda maaşların ödenmesinde yaşanan sıkıntı ile ilgili gelişmeleri de soran Gökhan Altıner’e yanıtında Serdaroğlu, bir kısmının ödendiğini ancak borçlanma için de ihaleye çıkıldığını aktardı.

“ARTIK ‘AL MAAŞI DA SUS’ OLMAZ! DERDİMİZ SİSTEMİN DÜZELMESİDİR!”

Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hayat pahalılığına tepki eyleminin önemli olduğunu vurgulayarak, “Memleket yangın yeri! Artık ‘al maaşı da sus’ olmaz! Derdimiz sistemin düzelmesidir!” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu