KıbrısManşetSiyasetToplum

Huzurevi değil sorunlar yumağı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü, ülkede yaşayan dezavantajlı grupların sorunlarını incelemek üzere başlattığı çalışmalarına devam ediyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü, ülkede yaşayan dezavantajlı grupların sorunlarını incelemek üzere başlattığı çalışmalarına devam ediyor.

İLACA ERİŞİM EN BÜYÜK SORUN
Lapta Huzurevi’ni ziyaret eden CTP Kadın Örgütü heyeti, Huzurevi yetkilileriyle görüşerek sahada yaşanan sorunları ve zorlukları ele aldı. Halen 3’ü engelli toplam 32 kişinin yaşamını sürdürdüğü, Lapta Huzurevi ile ilgili incelemede bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü heyeti, yaşanan ilaç sıkıntısı ile ilgili bilgi aldı. Devletin ilaç temin etmek zorunda olduğu ancak ülkedeki ilaç sıkıntısının huzurevinde de hissedildiğinin ifade edildiği ziyarette ilaç sıkıntısının aşılması için dışardan ilaç alındığını belirten yetkililer, bağışların önemli bir açığı kapattığı vurguladı.

PANDEMİDEN BERİ DOKTOR SIKINTISI
Huzurevine haftanın iki günü fizyoterapist gelmesine rağmen pandemiden beri doktor ziyaretlerinin ciddi aksamalar gösterdiği ve Lapta Sağlık Ocağı’ndan destek alındığı belirtildi. Özel bakımevlerine devlet teşvik vermediği için özel bakımevlerinin açılamadığı, ayda 6-7 kişi başvuruda bulunsa da Lapta Huzurevi’nde yer olmadığı için ret cevabı aldıkları ifade edildi.

“TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HUZUREVİ YAPILABİLİRDİ”
CTP Kadın Örgütü Başkanı Derya, Lapta Huzurevi olarak kullanılan ve devlete ait olan binanın özel bir şahsa kiralandığını ve 2011 yılından beridir devletin kendi malı için özel şahsa ayda 5800 İngiliz sterlini para ödediğini belirtti. “12 yıldır devlet kendi malı için ayda 5800 pound ödüyor” diyen Derya, “şimdiye dek 800 bin pound yani bugünkü kurdan hesaplanırsa 28 milyon TL özel bir şahsa ödenen bu parayla tam teşekkülü bir Huzurevi yapılabilirdi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu