KıbrısManşet

İhalesiz akaryakıtın kaç dolardan alındığını kamuoyuna açıklayın

KIB-TEK’e akaryakıt temin ihalesinden yine pis kokular gelmeye başladı. Bir yandan Teknecik Elektrik Santrali’nin akaryakıt ihtiyacı için ihalesiz alımlar devam ederken, diğer yandan da akaryakıt temini için açılan ihale “uygun fiyat teklifi verilmediği” gerekçesiyle iptal edildi.

KIB-TEK’e akaryakıt temin ihalesinden yine pis kokular gelmeye başladı. Bir yandan Teknecik Elektrik Santrali’nin akaryakıt ihtiyacı için ihalesiz alımlar devam ederken, diğer yandan da akaryakıt temini için açılan ihale “uygun fiyat teklifi verilmediği” gerekçesiyle iptal edildi.

GIYNIK Gazetesi olarak soruyoruz:

İHALESİZ AKARYAKITI
KAÇ DOLARA ALIYORSUNUZ?

Patlak: İhalesiz akaryakıt alımlarına devam edebilmek için ihalenin oyalandığı ve iptal edildiği iddia ediliyor

“KAMU YARARI” İDDİASIYLA İPTAL EDİLDİ… Merkezi İhale Komisyonu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun çıktığı akaryakıt temin ve taşıma ihalesini iptal etti. “Kamu yararı gereği tüm hassasiyetler ile kamu ihale yasası teknik ve idari şartnameleri dikkate alınarak” ihalenin iptal edildiğini ifade edilirken, ihalenin 10 iş günü içerisinde ve bu kez pazarlık usulünde yeniden yapılacağı kaydedildi. İhalede 32.80 dolar ile en düşük teklifi veren Sülem Sistem Elektrik Ltd’in gemi opsiyon belgesi olmaması nedeniyle, ihalede 38 dolar ile en düşük ikinci teklifi veren SHG Uluslararası Taşımacılık firmasına ihalenin verilmesi beklenirken Merkezi İhale Komisyonu ani bir kararla “kamu yararı gereği” ihaleyi iptal etme kararı aldığını açıkladı.

İHALEYE EN DÜŞÜK TEKLİFİ VEREN FİRMADAN SERT TEPKİ… Merkezi İhale Komisyonu’nun bu ani kararı sonrası ihalenin iptal edilmesine tepki gösteren SHG Uluslararası Taşımacılık firması yetkilileri, “İhaleye katılabilmek için ciddi bir harcama yaptık fakat şimdi bizimle dalga geçer gibi bir anda ihaleyi iptal ettiler. Başsavcılık’tan görüş alıp ihale sonucunu açıklayacaklarını belirttiler fakat beklediğimiz gibi olmadı. Merkezi İhale Komisyonu ve Kıbrıs Türk Elektrik Türk Kurumu yetkilileri çıkıp ihalesiz akaryakıt alımının kaç dolar üzerinden yapıldığını açıklasınlar. Bizim yaptığımız teklife kıyasla ihalesiz alımlarda ton başına 200 dolar daha fazla para ödeniyor. 30 bin tonluk her gemide 7 milyon dolar fark ortaya çıkıyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

“İHALESİZ AKARYAKITIN KAÇ DOLARDAN ALINDIĞINI KAMUOYUNA AÇIKLAYIN” ÇAĞRISI… “Şeffaf bir ihale yapıldı ve gayet yasal bir şekilde sonuçlandı. İhale bize verilseydi ve biz taahhütlerimizi yerine getirmeseydik bunun bir bedeli olacaktı. Şimdi “İhaleyi iptal ettim” diyerek oldubittiye getiriyorlar. İhalede uygun fiyat teklifi verilmediği gerekçesiyle ihaleyi iptal ediyorlar. O zaman çıkıp ihalesiz alımların kaç dolar üzerinden yapıldığını topluma açıklasınlar. Eğer bizim vermiş olduğumuz teklifin altında bir rakamsa çıkıp kendilerini takdir de ederiz fakat durumun böyle olmadığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu