Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

İKD’den “Emeğin cinsiyeti yok! Kadın Emeği ve Yasal Güvenceler” paneli

İş Kadınları Derneği (İKD) "Emeğin Cinsiyeti Yok! Kadın Emeği ve Yasal Güvenceler" başlıklı panel düzenledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

İş Kadınları Derneği (İKD) “Emeğin Cinsiyeti Yok! Kadın Emeği ve Yasal Güvenceler” başlıklı panel düzenledi.

Dernekten verilen bilgiye göre, İş Kadınları Derneği Köşkü’nde Çarşamba akşamı düzenlenen etkinlikte, kadın emeğine ilişkin yasal güvenceler ve cam tavan olarak adlandırılan iş hayatındaki görünmez engeller ele alındı.

Moderatörlüğünü Pınar Taş’ın üstlendiği panelde, Av. Çise Atlas ve LTB Kadın Sığınma Evi Koordinatörü Dr. Ömür Yılmaz sunum yaptı.

Atlas, sunumunda, kadın emeğinin hukuki boyutu, yasal mevzuatlar ve çalışan kadınların hakları konusunda hukuki çerçeveyi aktardı.

Yılmaz ise sahadaki deneyimlerini paylaşarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların maruz kaldığı sosyo-ekonomik zorluklara karşı geliştirilmesi gereken kurumsal destek mekanizmalarına dikkat çekti.

Panelde, kadınların iş gücüne katılımının artırılması ve haklarının güvence altına alınması için atılması gereken somut adımlar vurgulandı. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle son buldu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu