KıbrısManşet

İki gün sürecek olan antrenör gelişim semineri programı belirlendi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin (KTFAD) iş birliği çerçevesinde her sezon öncesi antrenörlerin gelişimini sağlayacak unsur olan, antrenör eğitimlerinin üst seviyeye çıkarılabilmesi için her yıl düzenlemekte olan antrenör gelişim semineri geçtiğimiz yıl pandemiden (covid 19) dolayı yapılamamıştı.

Bu yıl yine Lefkoşa’da The Paradise Park (SOS Çocuk Köyü Yanı) gerçekleştirilecek olan antrenör gelişim seminerine teknik direktör, A, B, C  lisans ve kaleci antrenörleri katılacak.

Katılımcılar
1-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan antrenör gelişim seminere Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Türkiye Futbol Federasyonu Eğitmenlerinden Dr.Atila Yüce, Pro Lisans Teknik Direktör Hikmet Karaman, Asistan Ömer Faruk Karaman, Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Teknik Direktör Özcan Bizati, TFF Genç Milli Takımı Kaleci Antrenörü Yusuf Yardımcı, Girne American Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof Dr.Mustafa Ferit Acar katılacak.

Çalışma izni için katlım zorunlu
Teknik direktör, A, B, C, Kaleci antrenörü lisansları yenileme seminerine ilgili lisans sahibi teknik adamların 2021-2022 futbol sezonunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan çalışma izni alabilmeleri için tüm teknik adamların seminere katılma zorunluluğu var. Yenileme seminerine mazeretsiz katılmayan teknik direktörler halen yürürlükte olan antrenör kursları yönetmeliğinin 9.maddesi yenileme seminerinin 2.fıkrası “yenileme seminerine mazereti (yurtdışında olduğunu kanıtlayan belge veya tam teşekkülü hastaneden rapor) olmaksızın katılmayan kişilere yenileme semineri takip eden sezonda çalışma izini verilemez” denilmektedir. Önceden mazaret bildirmeksizin yenileme seminerine katılmayanlara federasyon tarafından çalışma izni verilmeyecek ve derneğe de bu konuda herhangi bir başvuruda bulunulmaması belirtildi. Dernekten yapılan açıklamada “Öncelikle kendi mesleğimize olan saygımız ve yönetmenliklere uymak adına seminere katılım beklenmektedir.” denildi.

İki gün sürecek olan antrenör gelişim semineri programı şöyle;

1.Gün
1 Temmuz Perşembe
Teknik direktör ve A Lisans yenileme seminer programı:
Yer : Lefkoşa The Paradise Park (SOS Çocuk Köyü Yanı)
08:00-09:30 Kayıt Kabul
09:30-10:00 Açılış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Açılış Konuşmalar
10:30-11:30 Günümüz futbolunda saha dizilişleri, taktik ve stratejileri (Hikmet Karaman Pro lisans, Ömer Faruk Karaman asistan)
11:30-11:45 Ara
11:45-13:00 Futbolda öz kaynaktan “A” takıma yolculuğun felsefesi (Hüseyin Eroğlu Altınordu teknik direktörü)
13:00-15:00 Öyle Yemeği ve Dinlenme
Yer: Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı)
15:30-17:30 Taktiksel antrenman uygulamaları (Dr. Atilla Yüce TFF Eğitmeni, Özcan Bizati)
17:30 Sertifika Dağıtımı ve Kapanış

2.Gün
2 Temmuz Cuma
B, C lisans ve kaleci antrenörü yenileme seminer programı:
Yer : Lefkoşa The Paradise Park (SOS Çocuk Köyü Yanı)
08:00-09:30 Kayıt Kabul
09:45-10:00 Açılış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Açılış Konuşmalar
10:15-11:15 Çocuk ve Gençlerde antrenman bilgisi (Prof Dr.Mustafa Ferit Acar GAÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü)
11:15-12:15 Modern antrenörlük (Dr.Atilla Yüce TFF Eğitmeni)
13:00-15:00 Öyle Yemeği ve Dinlenme
Yer: Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı)
15:30-17:30 Çocuk ve gençlerde saha uygulamaları (Dr. Atilla Yüce, TFF Eğitmeni, Özcan Bizati)
15:30-17:30 Günümüz futbolunda kalecinin rolü (Yusuf Yardımcı, TFF Genç Milli takım antrenörü)
17:30 Sertifika Dağıtımı ve Kapanış

Diğer Haberler

Başa dön tuşu