KadınKıbrısManşetToplum

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk formu “Kadın ve İktisat Kongresi”

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Şubat 1923 tarihinde İzmir’de toplumsal kalkınma sürecinde kadının yeri ve önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlendiği Kadın Kongresi, tam yüz yıl sonra yeniden, aynı günde gerçekleştirildi

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Şubat 1923 tarihinde İzmir’de toplumsal kalkınma sürecinde kadının yeri ve önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlendiği Kadın Kongresi, tam yüz yıl sonra yeniden, aynı günde gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) desteğiyle düzenlenen Kadın ve İktisat Kongresi’nde kamu, özel sektör ile ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yürüten 100’ü aşkın kadın derneği başkanı ile temsilcisi yer aldı.

İkinci yüzyılın iktisat politikalarının inşası için fikir ile önerilerini sunmak ve projelerini paylaşmak üzere birçok girişimci kadın derneği ve kooperatif başkanının biraya geldiği kongrede, Kıbrıs Türk kadınını ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’ni TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Üyesi olarak Dr. İçim Çağıner Kavuklu temsil etti.

Kongrenin ilk oturumunda, tüm kadın sivil toplum kuruluşu başkanları ile temsilcileri kadının kalkınmasına yönelik gerçekleştirdikleri projelerini aktararak, kadının sosyal, ekonomik, kültürel, politik, yasal ve psikolojik birçok konuda daha da güçlenmesine ilişkin fikirlerini sundular.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu konuşmasında, tüm siyasal ve ekonomik ambargolara rağmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını sürdürebildiğini ve Türkiye ile sağlanan kıymetli iş birliklerinin bu noktada önemli bir rol oynadığını belirtti. Kadınların güçlenmesi noktasında da birlikte örnek projeler yapılabileceğini ifade ederek, geleceğe yönelik önerilerini sundu.

Kongrenin ikinci oturumunda ise değerli isimlerin sunumlarıyla tarih, demokrasi, iktisat, ekoloji ve inovasyon alanlarında kadınların konumuna ve güçlendirilmesine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu