KıbrısManşet

İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü hakkında konuştu

İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü hakkında konuşan İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapılan bu anlaşmanın KKTC için çok büyük önem arz ettiğini belirterek, bu desteğin kamu maliyesini rahatlatacağını aktardı.

Katıldığı bir TV programında İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolünü değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “Bu protokol benim için milat” dedi.

Geçtiğimiz günlerde görüşmeler yapmak için Türkiye’ye giden Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) yaptıkları görüşmelerde KKTC’nin kalkınma planı olmadığının altını çizerek “Her yıl imzalanan protokol kısa vadeli olarak imzalanıyor. Ülkenin kalkınma planının yapılmasına imar planının yapılmasına belli bir çerçevede olmasına sürdürülebilir bir dönem olmasına birlikte karar verdik” ifadelerine yer verdi.

Piyasanın sıcak paraya ihtiyacı olduğunu aktaran Gürcafer, ekonominin çarklarının dönmesi için belli bir miktar paranın piyasada dönmesi gerektiğinin bu noktada da kamu yatırımları çok önemli olduğunu belirtti. “Yalnız başına bu da yeterli değil” diyen Gürcafer, “Yapılan çalışmaları bir bütünlük içerisinde yapmazsak gelecek olan kaynak hibe olacak” şeklinde konuştu.

“Bu protokol benim için milat” diyerek bundan sonraki protokollerde daha kapsamlı çalışmaların yapılacağını ve  pandemi döneminde bu protokolün ilaç gibi geldiğini de sözlerine ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu