GenelKıbrısManşet

İletişim Uzmanı Tokel’den Cumhurbaşkanına çağrı

İletişim Uzmanı Özdemir Tokel, kişisel sosyal medyasından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a açık çağrıda bulundu ve "Devletin haysiyeti yerinde duruyorsa davayı devlet olarak açın" dedi.

İletişim Uzmanı Özdemir Tokel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a çağrıda bulunarak kendisi ile ‘uğraşanları’ mahkemeye vermek ile zaman kaybetmek yerine Kıbrıs Türk Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’e ağır hakaretlerde bulunan Orhan Baylan isimli şahısa devlet nezdinde dava açması çağrısında bulundu.

Tokel’in açıklaması ise şöyle:

“Türkiye’de yedi düvele küfrediyor yetmedi. Atatürk’e küfrediyor yetmedi. Her ağzını açtığında, ağzından “irin” akıyor, “zehir” akıyor, “kin, nefret” akıyor yetmedi, döndü bize sardı. Adam enosis’e, enonis diyor, dönüp Türkiye halkına Kıbrıs Tarihi dersi veriyor.
Şimdi, Dr. Küçük’e “ateistti, alkolikti, ne lideri lan, geberdi gitti” diyebilecek kadar kendinden geçti. Gerçekten de, #hastir lan deyesi geliyor insanın…
KKTC CUMHURBAŞKANINA AÇIK ÇAĞRIMDIR. Devletin ve liderliğin, onuru haysiyeti hala yerinde duruyorsa, bu ülkede ifade özgürlüğü denen şeyle, küfür, hakaret, nefret söylemi arasında hala bir fark kaldıysa davayı devlet olarak buna açın. Ama öyle 10 sene süreceklerden değil, 10 günde hakim önüne çıkaranlardan.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu