KıbrısManşet

İlk ders zili hüzünlü çalacak

Adıyaman’daki İsias Otel enkazında kaybettiğimiz Mağusa Türk Maarif Koleji Öğretmen ve öğrencilerinin yokluğunda bugün ilk ders zili acı acı çalacak

Alp, Doruk, Aras, Mehmet Arif, Fahri, Hasan, Elvin, Perihan, Nehir, Nazife, Aykan, Hayal, Özgür, Serin, Kağan Selim, Lavin, Selin, Havin, Atakan Celal, İzcan, Sahil, Mustafa, Mert Niyazi, Asya ve Ecem’in sıraları boş kalacak

ASRIN FELAKETİ NEDENİYLE GEÇ BAŞLANGIÇ…

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta dereceli devlet ve özel okullarda ikinci dönem bugün başlıyor. Yaklaşık 52 bin öğrenci ve 6 bin öğretmen, bugün sabah çalacak zille yeniden ders başı yapıyor.15 günlük tatilin ardından 16 Şubat Perşembe başlaması planlanan 2022-2023 Öğretim Yılı 2’nci dönemi, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden dolayı Bakanlar Kurulu kararıyla 20 Şubat’a ertelenmişti. İkinci dönemin ilköğretimde 16 Haziran’da, ortaöğretimde ise 8 Haziran’da tamamlanmasıyla öğrencilerle öğretmenlerin 3 aylık yaz tatili başlayacak.

GAZİMAĞUSA TMK İÇİN EN ZOR GÜN…

Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde de yeni dönemin ilk ders zili çalacak. Okulun ilk ders gününde elbette ki dersten çok depremde hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenlerin acısı yaşanacak. Okulda neler yapılacağı konusunda okul müdürü Savaş Moralı açıklamalarda bulundu. Moralı, sabah öğrencilere yapacağı kısa konuşmanın ardından öğrenci ve öğretmenleri 8.30’a kadar serbest bırakarak birbirlerine sarılarak destek olmalarına fırsat vereceklerini söyledi. 8.30’dan 10:00’a kadar sınıflarda sohbet şeklinde zaman geçirileceğini söyleyen Savaş Moralı 10.00’dan itibaren de mümkün olduğunca ders yapılacağını kaydetti. Moralı sağlık personeli ve ambulans ile birlikte psikolojik danışmanların da okulda hazır bulunacağını vurguladı.

ÇAVUŞOĞLU: ACIMIZ ÇOK BÜYÜKTÜR…

Öte yandan Eğitim Bakanı Nazım Çavuoğlu ise ikinci eğitim dönemine ilişkin yaptığı açıklamada, “6 Şubat günü Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi bizleri derinden üzmüştür. Okul sporları müsabakaları için Adıyaman’da bulunan Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilemizde yer alan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi de bu felakette kaybetmek, yüreğimizde derin bir yara açmıştır. Yaşadığımız kayıplar nedeniyle acımız çok büyüktür” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu