EkonomiGenelKıbrısManşet

‘İlk Evim Kredisi’ uygulamada

Creditwest Bank’tan, ev sahibi olmak isteyen KKTC vatandaşları için önemli finansal olanak

“HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Creditwest Bank’ın, ‘İlk Evim Kredisi’ni hayata geçirerek, ev sahibi olmak isteyen KKTC vatandaşı müşterilerinin alım gücüne ve ödeme koşullarına göre tüm imkânlarıyla büyük bir finansal olanak sağladığı bildirildi. Bankadan yapılan yazılı açıklamada, “Creditwest Bank hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor” denilirken, kredinin hangi şartlarda sağlanacağı anlatıldı.

120 AY VADE %1 FAİZ

Yapılan açıklamaya göre, İlk Evim Kredisi uygulamasıyla, aylık %1 sabit faizli, 120 aya kadar vade imkânı ve 1,2 milyon Türk Lirası’na kadar kredi imkânı sağlanacak. Konut kredilerinde satın alınacak konutun değerinin %80’ine kadar olan kısmı kredilendirilebiliyor. Uygulamadan faydalanacak müşterilerin kredi kullanımlarında dosya masrafı, pul vergisi ve tapu harcı alınmayacak.

ULUSOY: ÖNEMLİ BİR İMKÂN

Creditwest Bank Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eliz Ulusoy, İlk Evim Kredisi’nin devlet desteği ile sunulduğunu hatırlatarak, ilk defa konut sahibi olacak olan kişilere veya mevcut tek konutu olup depreme dayanıklı olmamasından ötürü yıkılıp yeniden konut yapacaklara önemli bir imkân sunulduğunu vurguladı.

“YOĞUN TALEP VAR”

Müşterilerinin, yoğun talep gören kredi için banka şubelerinden yapacakları başvurularının en kısa sürede değerlendirmeye alındığını ve sonuçlandırıldığını anlatan Ulusoy, ülkede kira maliyetlerinin çok arttığı günümüzde döviz cinsinden satılan evleri satın almanın her geçen gün zorlaştığına işaret etti. Eliz Ulusoy, “İlk Evim” kredisinin vade ve faiz açısından bakıldığında önemli avantajlar barındırdığını, kredinin ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayallerini gerçekleştirebilmeleri için güzel bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu