KıbrısManşetSiyasetToplum

İlk sırada alkol ve dikkatsiz sürüş geliyor..

Sürat ne olursa olsun her araç kullanıcısı için felakete davetiye çıkarmaktır. Özellikle gençlerin bu konuda akıl dışı tutkularının önüne geçmemiz gerekiyor. Burada ilk sorumluluğu da aileler üzerlerine almalıdır. Trafikte eğitim elbette çok önemli bir unsurdur

Trafik mevzusu kanayan yara olmaya devam ediyor.. Trafik kazalarında ilk sırada alkollü araç kullanma ve dikkatsiz sürüş geliyor!

Peki nedir bu dikkatsiz araç kullanma konusu? Nedir birçok insanın araç kullanırken yaptığı hata veyahut hatalar?

Alkollü araç kullanılamayacağı neden hala toplumun belli bir kesimi tarafından idrak edilmiyor?

Kuşku yok ki trafik kurallarına uymama gibi bir durum söz konusu meydana gelen her trafik kazasında.. Yollarımızın bozuk olduğu, yol güvenliğinin olmadığı, hava kararınca yollarımızın aydınlatmadan yoksun olduğu vs. vs. gibi olumsuz etkileri hepimiz biliyoruz. Bu elbette ülkeyi yönetenlerin sorumluluğudur.

Bunun hiçbir şekilde izahı olamaz.

Gelmiş geçmiş bütün yönetimlerin ve halihazırda mevcut yönetenlerin çok büyük ihmali var trafik konusunda… Lakin bunun yanında  meydana gelen kazalarda bireysel hataların, kural tanımaz tavırların çok büyük oranda rolü olduğunu da görmezden gelemeyiz.. Nitekim sürat limitine uymayarak hız yapmak ,alkollü araç kullanmak, araç hareket halindeyken cep telefonları ya da başka şeylerle meşgul olmak gibi bir de gerçeğimiz var ortada..

Sizlerin de dikkatinden kaçmamıştır, son dönemlerde  “direksiyon hakimiyetini kaybetti” izahını  çok duymaya başladık….. Bu ne demek? Kuralsızca, sorumsuzca hız yaparak kontrolü kaybetmek demektir.

Sürat ne olursa olsun her araç kullanıcısı için felakete davetiye çıkarmaktır. Özellikle gençlerin bu konuda akıl dışı tutkularının önüne geçmemiz gerekiyor. Burada ilk sorumluluğu da aileler üzerlerine almalıdır. Trafikte eğitim elbette çok önemli bir unsurdur.

İlkokullardan itibaren ders müfredatları içinde ilmek ilmek işleyerek trafik bilinci küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmelidir. Devletin de üzerine düşeni yaparak  öncelikle yol güvenliği için bozuk yolların tamiri, akşam karanlığında yolların aydınlanması vs. için  gereken katkıyı ve beceriyi göstermesi elzemdir. Dolayısıyla devlet üzerine düşeni yaparken, halk da bireysel sorumluluğunu bilecek. Araç kullanırken, ikaz levhalarını dikkate almamak, gereksiz sürat yapmak, alkollü araç kullanmak, araç kullanırken cep telefonu ile meşgul olmak düpedüz aptallıktır..

Bunun idraki içinde olmayan her kim varsa şunu da çok iyi bilecek ki bu bencillik ve en önemlisi cahillik içinde kazalar hiç bitmeyecek, genç genç insanlar bir hiç uğruna ölmeye, sakat kalmaya devam edecek..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu