GenelManşetTürkiye

İnce: “Milleti kandırıyorlar”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "6 kişiye imza attırmak için en az 6 saat lazım. Böyle mi yönetecekler? Yardımcısından emir alan bir cumhurbaşkanı olacak. İnsanları kandırıyorlar" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

2023 seçimleri için toplantılarını devam ettiren ‘altılı masa’, adayın kim olacağı konusunda henüz görüş birliğine varabilmiş değil. Kamuoyunda muhalefetin adayının kim olacağı merakla beklenirken, tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

Altılı masa’nın unsurlarından biri olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı son açıklamalarla krize yol açtı. Katıldığı bir televizyon kanalında cumhurbaşkanının masa içinden veya dışından olmasına bakılmaksızın genel başkanların imza yetkisine sahip olacağını söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Sembolik cumhurbaşkanı değil. İstişare edeceğiz diyoruz. Güç kullanmayacak diye bir şey yok ama o gücü kullanırken şahsını, çevresini düşünmeyecek milleti düşünecek. Oyunun kurallarını koyduk, şu andan itibaren cumhurbaşkanı ismini konuşmanın tam vakti geldi” diye konuştu.

İNCE’DEN ‘ALTILI MASA’YA TEPKİ

Davutoğlu’nun bu sözlerine, CHPden ayrılıp Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’den tepki geldi. “Altılı Masa’ın hayalini kurduğu sistemin işlemeyeceğini söyleyen Muharrem İnce, “Bunlar 7 Kocalı Hürmüz arıyorlar. Milleti kandırıyorlar” dedi. Katıldığı bir Youtube programında konuşan İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Nasıl yönetecekler Türkiye’yi? 6, bir de cumhurbaşkanı bulacaklar 7. Tam 7 Kocalı Hürmüz olacak. Biden bizim cumhurbaşkanını arayacak, saat farkından dolayı biri uykuda olacak, biri uçakta olacak. Böyle mi yönetecekler?

‘İNSANLARI KANDIRIYORLAR’

6 kişiye imza attırmak için en az 6 saat lazım. Böyle mi yönetecekler.? Bunlar anayasayı 1 kez bile okumadılar mı? Yardımcısından emir alan bir cumhurbaşkanı olacak. İnsanları kandırıyorlar. Millete diyorlar ki güvenin buna. Millet yüzde 50+1 oy verecek, seçilecek. Ama genel başkanlar ona güvenmeyecek, bizim imzamız olmadan hiçbir şey yapamazsın diyorlar. Böyle bir yapı olabilir mi? Bu yapıdan başarı çıkar mı ?

Atıyorum karayollarına birisi atanacak, bir tanesi kabul etmediği zaman ne olacak? O zaman kriz çıkarmış, yeniden seçime giderlermiş. Bugün Babacan yine bir şeyler söylemiş. O da ilginç şeyler söylüyor. Türklüğü kaldırıyor. İlk 4 maddeyi tartışıyor. Her gün bir şey sallıyor yani.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu