EğitimGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

İngiliz Okulu, öğrencilerin çıkarlarından habersiz çatışıyor

Güney Kıbrıs'ta 100 yılı aşan tarihten bu yana İngiliz Okulu’nda ilk kez bu tür bir eylem yapıldı.

Çeviri – Meyil Avcan

Kamu sektöründe grev ve grev tehdidinin çok yaygın olmasına rağmen, özel okullarda bu durumun pek normal olmadığını belirten Cyprus Mail, İngiliz Okulu öğretmenlerinin Çarşamba günü süresiz grev ilan etmesinin, çok büyük bir sürpriz olduğunu ifade etti.

100 yılı aşan tarihten bu yana İngiliz Okulu’nda ilk kez bu tür bir eylem yapıldı.

İngiliz Okulu’ndaki öğretmenler, sendikanın taleplerini düzenli olarak karşıladığı için hiçbir zaman endüstriyel anlaşmazlıklara neden olmadığını ifade ederek, buna rağmen sendikaların hala gereksiz tartışmalar başlatmasının, öğrencilerin sınavlara ne zaman girmesi gerektiğini, müfredatın ne olması gerektiğini dikte etmek ve çalışmalarının değerlendirilmesini engellemek veya sınıflarda klima olmamasını protesto etmek istediler.

Özel okul sendikaları, birçok öğretmenin kişisel sözleşmelerle işe alınması nedeniyle yetkileri kısıtlanmış olsa da, yönetimle ücret ve koşulları müzakere etmeye bağlı kalmaktadır.

Elbette, İngiliz Okulu’ndaki tartışma, yönetim kurulunun ve müdürün öğretmenlerle ilişkilerde aldığı kötü kararlardan kaynaklanmış olabilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu