KıbrısManşetSiyaset

İngiltere, Brexit yasasında düzenlemeye gidiyor

Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasında beklemede kalan müzakerelerin kaderi Kuzey irlanda ile ticarete ilişkin tartışmalı maddeleri geri çekmesine bağlı

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, İngiliz yetkililer Boris Johnson’ın Brexit anlaşmasını tek taraflı ihlal etmesi nedeniyle kriz yaratan tartışmalı Brexit anlaşmasını yumuşatmaya hazırlanıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Cuma günü, Avrupa Birliği (AB) pazarından ayrılmaya ve yıl sonunda ticaret anlaşması olmaksızın Gümrük Birliği’nde kalmaya yönelik hazırlıklara odaklandıklarını duyurması ile iki tarafın gelecekteki ilişkilerini düzenleyecek müzakereler beklemede kalmıştı.

Müzakerecilerin yüzleştiği engellerden biri Johnson’ın İç Piyasalar Yasa Tasarısı ile ciddi ölçüde hasar verdiği güveni yeniden inşa etmek olacağı bildirilirken, birlik Birleşik Krallık’a karşı yasal adımlar atıyor.

Avrupalı liderler daha geniş kapsamlı bir anlaşmanın bedeli olarak Johnson’dan Kuzey İrlanda ile ticarete ilişkin tartışmalı maddeleri geri çekmesini istiyor.

Şu ana dek Başbakan Johnson bu konuya sıcak bakmasa da, yetkililer Parlamento’nun bu maddeleri geri çekmek konusunda Johnson’a baskı yapacağına inanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu