DünyaEkonomiManşet

İngiltere en fazla Ethereum sahibi olan 3. Ülke

Yapılan bir araştırmaya göre İngiltere, ETH varlıkları açısından küresel olarak üçüncü sırada yer alıyor

Yapılan bir araştırmaya göre İngiltere, ETH varlıkları açısından küresel olarak üçüncü sırada yer alıyor. Ekim ayından bu yana, ülke nüfusu tarafından Ethereum sahipliğinin toplam payı neredeyse yüzde bir artarak yüzde 5,2’den yüzde 6,1’e yükseldi.

BTC birinciliği korudu; Birleşik Krallık kripto sahiplerinin %42,8’i Bitcoin’e sahip. Ancak ETH ülkede popülerlik kazanmaya devam ediyor. Birleşik Krallık, bu altcoinin mülkiyeti açısından Singapur ve Avustralya’nın hemen ardından toplam %32.9’luk pay ile dünyada üçüncü sırada yer aldı.

Dünyadaki diğer kripto para birimleri arasında Ethereum sahiplerinin oranının düşmesi dikkat çekiyor; Ekim’deki %28,2’den Aralık’ta %24,4’e. Ancak İngilizler ETH’nin potansiyelini görüyor ve pozisyonlarını koruyor. Bitcoin, Birleşik Krallık’ta hala en popüler kripto para birimi; kriptoyla ilgili vatandaşların %42,8’i Bitcoin’e sahip ve bu da Birleşik Krallık’ı nüfusu BTC’ye sahip 11. ülke konumuna getiriyor.

Birleşik Krallık, DOGE sahiplerinin sayısı açısından dünyada 17. sırada yer alıyor ve %16,9’u mem-coin’e sahip olduğunu iddia ediyor ve %18,5’lik küresel ortalamanın altında. Birleşik Krallık’taki kripto para birimi sahipleri arasındaki popülerlik açısından DOGE, 4. sırada yer alıyor.

Solana %15.1’le Birleşik Krallık’taki en popüler 5. Kripto para olarak yer alıyor.

Daha iyi bilinen bazı kripto para birimlerini geride bırakan Ripple, Birleşik Krallık’taki en popüler üçüncü altcoin ve kripto sahiplerinin %17,4’ü Ripple’a sahip olduklarını söylüyor.

Ethereum, Bitcoin, Solana, Ripple ve Doge Arsinex.com’da.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu