DünyaEkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

İngiltere Genelkurmay Başkanı: Savaş kapıda!

İngiltere'nin yeni Genelkurmay Başkanı Tony Radakin, göreve gelmesinin ardından Rusya, Çin ve İran'la ilgili uyarılarda bulundu.

İngiltere’nin yeni Genelkurmay Başkanı Tony Radakin, göreve gelmesinin ardından Rusya, Çin ve İran’la ilgili uyarılarda bulundu ve ‘Durum 30 yıldır hiç olmadığı kadar karmaşık ve tehlikeli” dedi. Radakin, Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığına dikkat çekip, olası bir çatışmanın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın gördüğü en büyük savaş olabileceğini söyledi.

Ukrayna sınırında sayıları her gün artan Rus birlikleri Avrupa’da paniğe neden olurken, konuya ilişkin farklı cephelerden uyarılar gelmeye devam ediyor. İngiliz kuvvetlerinin başına geçen Amiral Tony Radakin de tehlikeye dikkat çeken isimlerden biri. Radakin, Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük çatışmasını görebileceğini söylüyor.

75 YIL SONRA GÖRÜLECEK EN BÜYÜK SAVAŞ

Silahlı kuvvetlerin yeni başkanı misyonunu açıklarken, ‘kışlada mahsur kalmak’ yerine operasyonlarda veya eğitimde daha fazla personelin görevlendirilmesini istediğini söyleyen Amiral Radakin, olası Rusya-Ukrayna çatılmasının Avrupa’nın 75 yıldan sonra göreceği en büyük savaş olabileceğini belirtti ve durumu “Derin endişe verici” olarak nitelendirdi.

RUSYA-ÇİN-İRAN UYARISI

Tony Radakin ayrıca Çin ve Rusya’nın tehlikeli adımlarına dikkat çekerek, ‘Güvenlik endişelerimiz soğuk savaş bittiğinden beri son 30 yılda hiç olmadığı kadar karmaşık ve tehlikeli. Rusya’nın davranışı, değerlerimiz ve çıkarlarımız için bir tehdittir ‘ dedi.

İran’ın artan nükleer silah tehdidine de dikkat çeken Radakin,  Çin’i de uluslararası gerilimi körüklemekle suçladı.

UKRAYNA’YI İŞGAL EDİP RUS YANLISI BİR DEVLET KURACAKLAR

İngiliz savunma kaynakları, Rusya’nın planının muhtemelen 2022’de Doğu Ukrayna’yı işgal edip Rusya yanlısı bir devlet kurmayı planladığını açıkladı.

Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Moskova’nın yeni hamlesi Ukrayna’ya bir saldırı planı olarak yorumlanırken, İstihbarat raporlarına göre şu anda en az 90.000 Rus askerinin ağır toplar ve tanklarla konuşlandığı öngörülüyor. ABD kaynakları da gelecek yılın başlarında bu sayının 175.000 kadar çıkacağını ileri sürüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu