DünyaManşet

İngiltere’de 1 Mayıs’a hemşireler damga vurdu

İngiltere’de bu yıl 1 Mayıs’ta milyonlarca işçinin ücret artışı talebi öne çıktı. 300 bin hemşirenin sağlık grevi 1 Mayıs’a damgasını vurdu.

İngiltere’de bu yıl 1 Mayıs’ta milyonlarca işçinin ücret artışı talebi öne çıktı. 300 bin hemşirenin sağlık grevi 1 Mayıs’a damgasını vurdu.

Başta Londra olmak üzere birçok şehirde hastaneler önünde toplanan sağlık emekçilerine halktan da destek geldi. Eylemlerde, 2 Mayıs’ta 450 bin öğretmenin yapacağı greve destek çağrıları yapıldı.

Başkent Londra’daki 1 Mayıs eylemine binlerce kişi katılarak, işçi ve emekçilerin taleplerinin karşılanması talep edildi. Marx Hatıratı Kütüphanesi önünde toplanan sendikalar ve kitle örgütleri buradan Trafalgar Meydanı’na yürüdü.

Grevde olan sağlık emekçileri de parlamento karşısında bulunan St. Thomas Hastanesi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanıp taleplerini dile getirdi. Çeşitli konuşmaların olduğu gösterinin ardından yürüyüşe geçen sağlıkçılar parlamento önünden geçerek Trafalgar Meydanı’ndaki 1 Mayıs gösterisi ile birleşti.

Sendikaların ve kitle örgütlerinin katıldığı yürüyüşe, demir yolu sendikası RMT ve kamu sendikası UNITE katılırken, Türkiyeli kitle örgütlerinin yoğun katılımı dikkat çekti. Tarafalgar Meydanı’nda yapılan konuşmalarda, örgütlenme çağrılarının yanı sıra, tüm grevlerle etkili dayanışmaların devamı istendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu