DünyaManşet

İngiltere’de arkadaşının cesedini 2 yıl dondurucuda saklayan kişiye hapis cezası

İngiltere'de en iyi arkadaşının cesedini 2 yıl dondurucuda saklayan 53 yaşındaki Damion Johnson, hapis cezasına mahkum oldu

İngiltere’de en yakın arkadaşının cesedini iki yıl dondurucuda saklayan Damion Johnson iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BBC’nin haberine göre, 27 yıllık arkadaşı John Wainwright’la Birmingham şehrindeki bir dairede yaşayan Johnson, 71 yaşındaki Wainwright’ın ölümüyle kedere boğuldu ve ilginç bir yöntem buldu. Wainwright’ın resmi olarak bakıcısı olan adam, arkadaşının cesedini derin dondurucuda saklamaya başladı.

Eylül 2018’de ölen yaşlı adamın cesedi Ağustos 2020’de bir konteyner şirketinin tesislerindeki dondurucuda bulunana kadar kayıptı. Ceset, fişi çekilen dondurucudan gelen koku sayesinde bulunmuştu.

“MANTIKLI DÜŞÜNEMEDİ”

Johnson, ölen kişinin hukuka uygun bir şekilde gömülmesini engellediğini ve üç kez dolandırıcılık yaptığını itiraf ettikten sonra mahkemede iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Savcı, Johnson’ın Wainwright’ı bir baba figürü olarak gördüğünü ve arkadaşının ölümünden sonra “mantıklı düşünmediğini” söyledi.

Öte yandan, ölen arkadaşının banka kartlarını kullanmaya devam eden Johnson’ın, Wainwright’ın ölümünde sorumluluğu olduğuna dair bir kanıt bulunamadığı bildirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu