DünyaEkonomiGenelManşet

İngiltere’de ev fiyatları yüzde 10 arttı

Eylül ayı itibarıyla ortalama bir konutun fiyatı 248 bin 742 sterline yükseldi

Uzmanlar fiyat artışındaki küçük yavaşlamaya rağmen, talebin hala canlı olduğunu söylüyor

ORTALAMA BİR KONUTUN FİYATI 248 BİN 742 STERLİN… İngiltere’de konut fiyatlarının Eylül ayı içinde az da olsa arttığı ancak, yıllık bazdaki artışın hız kaybettiği bildirildi. Ülkenin önde gelen konut finansman kuruluşu Nationwide’ın açıklamasında, İngiltere çapında konut fiyatlarının Eylül ayında aylık bazda yüzde 0.1, yıllık bazda ise yüzde 10 seviyesinde artış kaydettiği bildirildi. Son verilerle birlikte İngiltere’de ortalama bir konutun fiyatı 248 bin 742 sterline yükselmiş oldu. Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Nationwide Başekonomisti Robert Gardner, bir önceki ayda (Ağustos) konut fiyatlarındaki yıllık bazda artışın yüzde 11 seviyesinde olduğunu hatırlatarak, Eylül ayında fiyat artışında küçük bir yavaşlamanın yaşandığını kaydetti.

KONUTA OLAN GÜÇLÜ TALEP AYLARDIR SÜRÜYOR… İngiltere’de salgının etkili olmaya başladığı 2020 yılının Mart ayından bu yana konut sektörüne olan talep güçlü seyretmeye devam ediyor. Nationwide verilerine göre, ülkede Konut Fiyatları 2021 yılının Eylül ayı itibarıyla 2020 yılının başına kıyasla yüzde 13 oranında artmış durumda. Salgın döneminde evlerinden çalışabilme imkanına sahip insanların, aileleri ile daha geniş evlerde yaşamak istemesi, İngiliz hükümetinin salgın süresince sağladığı geçici vergi muafiyeti gibi unsurlar konut sektörüne olan talebi de güçlendirdi.

AĞUSTOS’TA FİYATLAR YÜZDE 0.7 ARTMIŞTI… Bu arada, İngiltere’de konut fiyatları geçtiğimiz Ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0.7 oranında artmıştı. Ağustos ayı itibarıyla ülkede ortalama bir konutun fiyatı 248 bin sterlin civarındaydı. İngiltere’de konut fiyatları Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7.6 oranında artış yaşarken, hem Ağustos hem de Eylül ayları daha yüksek rakamda geldi. İngiltere’deki konut yatırım uzmanları ülkede konut fiyatlarındaki artışın hız kesmeye başladığını bildirdi. Uzmanlar, konut sahibi olmak isteyenler, hala çok düşük seviyede olan konut kredisi oranlarından faydalandığını ancak, talepte azalma olduğunu hatırlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu