DünyaManşet

İngiltere’de konut fiyatlarında artış Ekim ayında ivme kaybederken, fiyatlardaki artışın tersine dönebileceği söyleniyor

Başbakan Truss’ın ekonomi planları mortgage faizlerini tetiklerken, gelişmeler konut fiyatlarında artışa hız kestirdi

2022’NİN EN DÜŞÜK ARTIŞ ORANI… İngiltere’de konut fiyatlarında, Ocak ayından bu yana görülen en küçük artış yaşandığı hesaplandı. Rightmove firmasına göre konut fiyatlarında artış ekim ayında ivme kaybetti. Başbakan Liz Truss’ın ekonomiye yönelik planlarının finansal piyasaları mutsuz etmesi ve mortgage piyasasında yeniden fiyatlamaları tetiklemesi konut fiyatlarında artışa hız kestirdi. Rightmove verilerine göre, ekim ayında talep edilen konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre %7,8 arttı. Rightmove ayrıca, konut alıcılarının satın alma işlemlerini önceki düşük geri ödeme oranlarından sabitlenen mortgage teklifleri geçerliliklerini yitirmeden tamamlamaya çalıştıklarını belirtti.

 

FİYATLARDA SERT DÜŞÜŞ İHTİMALİ… İngiltere’de konut fiyatlarındaki yüksek seyrin önümüzdeki dönem tersine dönebileceği söyleniyor. Lloyds Banking Group yöneticisi Roselyn Renel, ekonominin kendisini yüksek borçlanma maliyetlerine ve yaşam pahalılığına ayarlayacağını ve konut fiyatlarının %10 düşebileceğini bildirdi. İngiltere’nin en büyük mortgage kuruluşunda çalışan Renel, Banka’nın bu yıl konut fiyatlarında düşüş beklendiğini, ancak fiyatların çökeceğini öngörmediklerini vurguladı. Halifax tarafından derlenen verilere göre, İngiltere’de son 3 ayda ikinci kez düşen konut fiyatları Eylül’de Ağustos ayına göre %0,1 düştü. Eylül ayında fiyatlar bir önceki aya göre gerilese de geçen yılın aynı ayının %9,9 üzerinde kaldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu