DünyaEkonomiGenelKıbrısManşet

İngiltere’den Kuzey Kıbrıs için olumsuz yanıt

Birleşik Krallık hükümeti, İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a düzenlenmesi talep edilen direkt uçuşlar için “olumsuz” karar verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizmine katkı sağlayacak İngiltere’den düzenlenmesi talep edilen direkt uçuşlar için “ret” kararı geldi.

Kıbrıslı Türklerin başvurusu sonrasında Birleşik Krallık Hükümeti’ne sunulan direkt uçuşlara yönelik dilekçe 12 bin 202 imza topladı. 10 bin imzayı aşan dilekçelerin hükümet tarafından yanıtlanması gerekiyor.
Bu nedenle Birleşik Krallık, 27 Mayıs 2021 tarihinde bir açıklamada bulundu.

BİRLEŞİK KRALLIK TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Birleşik Krallık Hükümeti tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Birleşik Krallık Hükümeti’nin, İngiltere ile Kuzey Kıbrıs arasında direkt uçuşlar için izin vermeye yönelik bir planının söz konusu olmadığı” belirtildi.
Açıklamada; “Kuzey Kıbrıs ile İngiltere arasında direkt uçuşların düzenlenmesine yönelik alınacak kararın uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülükleri ihlal edeceği” ifade edildi.

“Uluslararası arenada Türkiye dışında başka bir ülkenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımadığına” dikkat çekilen açıklamada; “Birleşik Krallık Hükümeti Kıbrıs’ın kuzeyindeki idare ile herhangi bir “Hava Hizmetleri Anlaşması” imzalaması söz konusu olamaz. Kıbrıs Adası’nın kuzey kesiminde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) herhangi bir havalimanı tayin etmemiş, hiçbir havalimanı ICAO tarafından uluslararası trafiğe açık olarak listelenmemiştir” ifadesine yer verildi.

Açıklamanın son bölümünde, “Birleşik Krallık Hükümeti’nin Kıbrıs’ın kuzey kısmına direkt uçuşlara izin vermesinin uluslararası hukuka aykırı olacağı” belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu