DünyaKıbrısManşet

“İnsanoğIu savaşa son vermezse, savaş insanoğluna son verecek!”

Dünya barışının önemini anlatan, savaşların yarattığı yıkımı hatırlatan 1 Eylül Dünya Barış Günü, her yıl 1 Eylül’de kutlanıyor.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

Dünya barışının önemini anlatan, savaşların yarattığı yıkımı hatırlatan 1 Eylül Dünya Barış Günü, her yıl 1 Eylül’de kutlanıyor.

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ NEDİR?

Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan etmiştir.

21 EYLÜL DE DÜNYA BARIŞ GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981’deki 57. birleşiminde, “Genel Kurul’un açılış günü olan her eylülün üçüncü salı gününü”nü “Uluslararası Barış Günü” ilan etti.

Dünya’daki savaşları ve savaşın yarattığı etkileri engellemek isteyen Birleşmiş Milletler, Barış Günü’nü 21 Eylül ilan ederek her yıl bunu hatırlatıyor.

Her 21 Eylül’de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınıyor.

21 Eylül tarihine özel olarak hazırlanan Barış Çanı, milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesi anısına Japonya tarafından dünyanın tüm kıtalarından çocukların gönderdikleri bozuk paralardan yapıldı.

Bozuk paradan tasarlanan çanın üzerine de “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı yazıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu