KıbrısManşet

İpek Koza Günleri sona erdi

6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 18.İpek Koza Günleri, kötü hava şartlarına rağmen yoğun katılım ile sona erdi

6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 18.İpek Koza Günleri, kötü hava şartlarına rağmen yoğun katılım ile sona erdi

Etkinlik boyunca, açılan stantlarda Kıbrıs’a özgü çeşitli el sanatları ve yiyecek içecek satışı yapıldı
Baldöken Otoparkıyla Beylerbeyi arasında toplu taşıma olanağı sağlamasıyla, etkinliğe yoğun bir katılım oldu
BU YIL 18’İNCİSİ DÜZENLENDİ… Girne Belediyesi, Beylerbeyi Muhtarlığı ve Yeşil Barış Hareketi iş birliğinde bu yıl 18’incisini organize edilen Kıbrıs İpek Koza Günleri, dün sona erdi. Bu yıl deprem felaketi nedeniyle sahne performanslarına yer verilmeyen Kıbrıs İpek Koza Günleri, Kıbrıs’ta İpek böcekçiliği tarihi, ipekböceği yetiştiriciliği, ipek koza el işi sanatı üretim çalışmaları, konulu söyleşilerin yanı sıra, şiir müzik dinletisi, seramik ve ipek koza el işi üretimi canlı performansları, gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı.

ŞENKUL: ÖZVERİ VE UĞRAŞ İLE BUGÜNLERE GELDİ…Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, ipek böceği yetiştiriciliği ve ipek koza işlerinin bugüne kadar varlığını sürdürse de ciddi ekonomik değere dönüştürülemediğini belirterek, dünyada el emeği el işlerinin değer bulması açısından ciddi çalışmalar yapıldığını anımsattı. İpek koza işleri gibi Kıbrıs kültürüne ait birçok değerli el işinin bugüne kadar geri planda kaldığını dile getiren Şenkul, bu değerlerin, geleneklerin, kadın kooperatifleri, çevre ve kültür dostu insanların özverili uğraşlarıyla bugüne kadar ayakta kaldığını anlattı.

ENGİN: AMAÇ BİLİNÇ GELİŞTİRMEK… Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin, organizasyonun, Kıbrıs el sanatları ve kültürünün en önemli değerlerinden olan ipek böcekçiliği, ipek koza el sanatlarının yaşatılması, yaygınlaştırılması, dut ağaçlarının korunması yeni fidanların hayat bulmasına yönelik bilinç geliştirmek hedefiyle düzenlendiğini anımsattı. Engin, ülkede ipek koza işçiliğine ilginin artması ve bu kültürün geleceğe aktarılmasına katkı sağlanmasının sevindirici olduğunu da belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu