DünyaManşetToplum

iPhone 15 Plus tanıtıldı: İşte ortanca modelin fiyatı ve özellikleri

Apple etkinliği bugün akşam saatlerinde başladı. Etkinliğin başında Watch S9 serisi ve Watch Ultra 2 tanıtılırken, ardından iPhone 15 modelleri de piyasaya çıktı. Genel anlamda iPhone 14’ten çok daha farklı olmayan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, bazı küçük değişiklik ve iyileştirmelerle geldi. İşte serinin ortanca modeli iPhone 15 Plus’ın özellikleri ve fiyatı…

İPHONE 15 PLUS RESMİYET KAZANDI

iPhone 15 Plus modeli, serinin ortancası olarak dikkat çekmeyi başardı. Standart modeli tercih etmeyen fakat aynı zamanda Pro da istemeyen kullanıcıların tercihi olabilecek cihaz, özellikleri ile ilgi odağı oldu.

iPhone 15 Plus, selefi olan iPhone 14 Plus’a kıyasla Dynamic Island ve işlemci başta olmak üzere bazı önemli yükseltmeler içeriyor. O halde lafı çok uzatmadan iPhone 15 Plus modelinin özelliklerine yakından bakalım.

EKRAN AYNI KALDI

Teknik açıdan iPhone 15 ile aynı özellikleri taşıyan iPhone 15 Plus, sadece daha büyük bir ekranla donatıldı. 1284 x 2778 piksel çözünürlüğünde Ceramic Shild ile korunan Super Retina XDR OLED ekrana sahip olan telefon, 6.7 inçlik bir boyutta.

Yine dikkat çeken yeniliklerden biri Dinamik Ada. Apple’ın geçen yıl sadece Pro modellere özgü kıldığı özellik, iPhone 15 Plus ile desteğini genişletmiş oldu.

İşlemci tarafında ise bu telefon A16 Bionic‘ten güç alıyor. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçti ve performans tarafında oldukça iddialı.

Kamera açısından 15 Plus,  arka kasasında ise 48 Megapiksel ana kamera + 12 Megapiksel ultra geniş açılı kamera şeklinde ikili kuruluma ev sahipliği yapıyor. Ana kamera ile 4K çözünürlükte sinematik modda çekim yapılabiliyor. Ön tarafta ise 12 Megapiksel selfie kamerası yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu