GenelManşetToplum

iPhone güncellemelerinde ücretli sisteme geçiliyor, işte ilk bilgiler!

Apple, birkaç gün önce iPhone kullanıcıları için iOS 16.4 beta güncellemesini yayınladı. Güncelleme yeni özellikleri beraberinde getirirken, iOS 17 ile ilgili önemli bir gelişmeyi de gün yüzüne çıkardı. Yeni özellikleri deneyimlemek artık ücretli olacak. İşte ilk bilgiler.

Apple, iPhone güncellemelerinde oldukça istikrarlı bir yol izliyor. Yeni sürümleri zamanında desteklenen tüm modellerine ulaştıran şirket, geliştirici sürüme kayıt kişiler için de yeni özellikleri erkenden deneyimleme fırsatı sunuyor.

Henüz birkaç gün önce iPhone kullanıcıları için iOS 16.4 beta 1 güncellemesi piyasaya çıktı. Yeni özellikler son güncellemeyle cihazlara ulaşırken, Genel → Yazılım Güncellemesi kısmına da “Beta Güncellemeler” menüsü eklendi. Apple tarafından eklenen yeni işlev, kullanıcıların artık direkt olarak telefondan geliştirici sürüme kaydolabileceğini ortaya koyuyor. Ancak bu özellik ne yazık ki bir ücrete tabii tutulacak.

YENİ ÖZELLİKLERE ERKENDEN ERİMŞEK ARTIK ÜCRETLİ OLACAK

Macrumors’un aktardığına göre Apple Geliştirici Programı üyeleri, 99 dolarlık ücret karşılığında artık Apple Developer web sitesinden bir yapılandırma profili yüklemeye gerek duymadan iPhone’da iOS geliştirici betalarını etkinleştirebilecek.

Bu yenilikle beraber BetaProfiles.dev gibi web sitelerinden profilleri indirerek iOS geliştirici betasına kayıt işlemi de durdurulacak. Halihazırda Apple, ağustos ayında BetaProfiles.com gibi internet sitelerini kapatırken, kullanıcılar ilerleyen zamanda 99 dolar ödemesi durumunda cihazlarına beta sürümü yükleyebilecek.

Apple’ın Geliştirici Programı için yılda 99 ABD doları ödemek gerekecek. Diğer yandan kullanıcıların yine ücretsiz olarak IPSW dosyasını kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Muhtemelen aboneliğin başlamasıyla birlikte IPSW.dev bağlantıları içeren diğer sitelere erişim de engellenecektir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu