KıbrısManşet

İpini koparan KKTC’ye sığınıyor

İngiltere’de Suç Gelirleri Yasası uyarınca 4 buçuk yıl hapis cezasına mahkûm edilen 38 yaşındaki Michael Hornung 1 yıldır KKTC’de yaşıyor

İngiltere’de Suç Gelirleri Yasası uyarınca 4 buçuk yıl hapis cezasına mahkûm edilen 38 yaşındaki Michael Hornung 1 yıldır KKTC’de yaşıyor

Patlak: Suçlu cenneti KKTC
Patlak: İpini koparan KKTC’ye sığınıyor

Devrim DEMİR

1 YILDIR KKTC’DE SAKLANIYOR… İngiltere’de uzun zamandır süren davasında hazır olmadığı öğrenilen Michael Hornung, 30 Eylül 2021 tarihinde Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye giriş yaptı ve Çatalköy’e yerleşti. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, İngiltere’de aranan Michael Hornung yaklaşık 1 yıldır ülkemizde yaşıyor.

İNGİLTERE SUÇLU BULDU… İngiltere’de Sky TV, BT Sports gibi ücretli TV kanallarına yasa dışı erişim sağlayarak binlerce Sterlin para kazanan, söz konusu şirketleri maddi zarara uğratan 38 yaşındaki Michael Hornung’un gıyabında görüşülen davada mahkeme kararını verdi. Minshull Street Crown Court Mahkemesi, Hornung’u ‘yetkisiz kod çözücüler satmak’ ‘dolandırıcılıkta kullanılmak üzere makaleler satmak’ ve ‘satılık yetkisiz kod çözücülerin reklamını yapmak’ suçlarından 4 buçuk yıl hapis ve 260 bin Sterlin para cezasına mahkûm etti.

MAHKEME: İADE ANLAŞMASI YOK… Manchester bölgesindeki Minshull Street Crown Court’ta görüşülen davada, Hornung’un İngiltere’nin iade anlaşmasının olmadığı bir bölge olan ‘Türk kontrolündeki’ Kuzey Kıbrıs’a kaçtığı söylendi. 260 bin Sterlin para cezası ve 4 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan 38 yaşındaki Hornung İngiltere’de 40 Milyon Sterlinlik bir suç çetesini yönetiyor.

İŞ BİRLİĞİ ÖRNEKLERİ VAR… İngiltere ve KKTC arasında suçlu iade anlaşması olmamasına rağmen geçmiş yıllarda İngiliz ve KKTC makamlarının ortak hareket ettiği davalar oldu. İngiltere’de Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum’un Afro-Carabian cinayeti bunun en iyi örneği oldu. Cinayeti işledikten sonra KKTC’ye kaçan Kıbrıslı Türk KKTC mahkemelerinde İngiltere’den gelen yetkililerin de hazır bulunduğu davada yargılanarak 14 yıl hapse mahkûm edilmişti.

UYUŞTURUCU BARONU İÇİN DELİLLER PAYLAŞILMIŞTI… 2016 yılında yüklü miktarda eroin suçundan aranan ve KKTC’ye kaçan 60 yaşındaki Hasan Akarçay aleyhinde Birleşik Krallık yetkilileri, Akarçay’ın kendisini eroin suçuna bağlayan parmak izleri de dâhil olmak üzere buldukları kanıtları Kıbrıs Türk yetkililere göndererek KKTC’de yargılanması için girişim başlatmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu