GenelKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

İrade en güçlü etken

Katiller olabilecek  en ağır cezayı almalıdırlar. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinden adalet talep ediyor Kıbrıs Türkleri

2023 yılı, adamıza ateş düşerek başlamıştı ne yazık ki. Bir ülkenin ve özellikle bir kentin yasına tanıklık ettik hep birlikte.

Güzel insanlarımızı, güzel çocuklarımızı aldı bizden bu yıl. Sonra bir toplumun nasıl kenetlendiğine şahit olduk hepimiz.

Öyle büyük bir kenetlenmeydi ki; on binler sesini milyonlara duyurmuş, milyonların gündemine girmeyi başarmıştır. Dolayısıyla birlik beraberlik içinde hareket edildiği zaman  toplumumuzun önündeki engellerin nasıl aşılabileceğini gördük.

İSİAS davası için kafilemiz Adıyaman’da. İSİAS katillerinin yargı sürecini yakından izlemek için oradalar.

Konu net.

Talep net.

Katiller olabilecek  en ağır cezayı almalıdırlar. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinden adalet talep ediyor Kıbrıs Türkleri.

Sadece “ADALET”

Elbette hepimizin gözü kulağı Adıyaman’da olacak..

Malum günden güne fakirleşen bir toplum, umudunu kaybeden bir gençlik. Her gün daha da bozulan sosyal ve kültürel yapı. Alışık olmadığımız haberler, hırsızlıklar, cinayetler, çeşitli skandallar. Velhasıl 2023’ün röntgeni bu..

Ekonominin kötü akıbeti hayat pahalılığı, enflasyon, gençlerin göç düşüncesi, günden güne sosyal ve kültürel anlamda bir toplumun erimesi yani benliğini kaybetmesi; elbette can sıkıcı ve umutsuzluğa kapılmak için ciddi bir nedendir.

Ve fakat hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağımız şey şudur ki; biz birbirimizi yerde bulmadık.

Biz bu ülkede canı pahasına mücadele eden yokluktan doğan bir neslin evlatlarıyız, torunlarıyız. Kişisel menfaat peşinde koşan ve her yolu mubah görenler de elbette içimizde yok değil, zaten hepimiz onların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve fakat her şeye rağmen sağduyu ile hareket ederek akılla, bilimle ve de en önemlisi vicdanı önümüze koyarak irademize sahip çıkmalıyız…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu