GenelKıbrısManşet

İş kazasında bir işçiyi daha yitirdik

İskele’de meydana gelen iş kazasında 49 yaşındaki Dündar Arda, 21 metre yükseklikten beton zemine düştü

İskele’de meydana gelen iş kazasında 49 yaşındaki Dündar Arda, 21 metre yükseklikten beton zemine düştü

2022 yılında meydana gelen iş kazalarında hayatını kaybeden işçi sayısı 6’ya yükseldi.

21 METREDEN BETON ZEMİNE DÜŞTÜ

İskele’de dün meydana gelen iş kazasında 49 yaşındaki Dündar Arda, 21 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaşamını yitirdi. Polisten yapılan açıklamaya göre; Arda, İskele’de yapımı devam etmekte olan bir inşaatta, iskele üzerinde çalıştığı sırada dengesini kaybederek yaklaşık 21 metre yükseklikten beton zemine düştü. Polis “soruşturmanın devam ettiğini” açıkladı. Polisin olayla ilgili açıklaması şöyle: “Ölümle Neticelenen İş Kazası 11.08.2022 tarihinde saat 16:00 sıralarında, İskele’de yapımı devam etmekte olan bir inşaatta, iskele üzerinde çalışmakta olan Dündar ARDA (E-49), dengesini kaybederek yaklaşık 21 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaşamını yitirmiştir. Soruşturma devam etmektedir.”

7 AYLIK SÜREDE 6 İŞÇİ KAYBETTİK

KKTC’deki iş kazalarında 2022 yılında artış olduğu dikkati çekerken, basına yansıyan haberlere göre 7 ay 10 günlük sürede 6 işçiyi iş kazalarında kaybettik. Basına yansıyan haberlere göre 2022’de meydana iş kazalarında ilk ölümlü kaza Ocak ayında reklam panosu üzerinde projektör montesi yaptığı sırada elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 28 yaşındaki Meles Haileu oldu. Nisan ayında bir günde 33 yaşındaki Hüseyin Konukçu ve 65 yaşındaki Cemil Bulut’u kaybettik. Mayıs ayında 69 yaşındaki kadın işçi Fatma Taşçı iş kazasında hayatını kaybederken, Haziran’da 37 yaşındaki Mustafa Kocabaşoğlu da iş kazaları kayıplarımıza eklendi.

BİNLERCE İŞ KAZASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Çalışma Dairesi 2020’den bu yana kamuya açık bilgi paylaşımından vazgeçtiği için iş kazaları ve açılan soruşturmalar konusunda net rakamlar bulunamazken, diğer yılların ortalamalarına göre 100’den fazla iş kazasında 100 civarında kişinin de yaralandığı tahmin ediliyor. TİKEN’in derlediği bilgilere göre 2006 ile 10 Ağustos 2022 arasındaki yaklaşık 16.5 senede soruşturma açılan yaklaşık 4 bin iş kazası meydana geldi. Bu iş kazalarında 3 bin 800 civarında yaralanma olayı yaşanırken, 99 kişinin öldüğü kayıtlara girdi.

TAÇOY: İNCELEME BAŞLATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy İskele’de meydana gelen ölümlü iş kazası ile ilgili açıklama yaparak, kazayla ilgili inceleme başlattıklarını ifade etti. Taçoy, Bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği noktasında denetimlerini daha da artırdığı bugünlerde böylesi bir kazanın yaşanması bizleri derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu