EkonomiKıbrısManşetToplum

İŞAD’dan eleştiri, suçlama ve uyarılar…

İŞAD, birçok kesime yönelik eleştirilerde bulundu.

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD), “ülkede her şeyin zamlandığını, hırsızlık ve uyuşturucunun başını alıp gittiğini, insanların aç olduğunu, siyasilerin ortada bulunmadığını” belirterek, birçok kesime yönelik eleştirilerde bulundu.

Dernekten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Evler elektriksiz, Hastalar çaresiz, siyasi dersen ortada yok, bürokrat dersen hangi koltuğu kapacağı derdinde, memurun namuslusu çocuğuna parayı nasıl denkleştireceğinin derdinde, diğer memur ikinci işindeki pazarlık peşinde, esnaf kepenk kapatıyor, ticaret erbabı navlunların altında kalmış, turizmci uçak biletlerine dokunamıyor, inşaatlar yarım, gençler evin sadece hayalini kurabiliyor, ya sanayici, sanayici artık yok, ülke yangın yeri, ‘Odalar’ nerede hepsi yeni köşklerinde, müteahhitlerin fiyatı nasıl olsa sterlin, nasıl olsa malları getiren tüccar fiyatlara zam yapacak, büyük turizmci peşin bilet aldı, teşvikini de alacak, fonlanan büyük sanayici zaten tekel.”

Halkın aç olmasının, yanmasının, ölmesinin kimin umurunda bulunduğu sorusuna yer verilen açıklamada 4 Oda’nın (KTSO, KTTO, KITOB, KTİMB), Ekonomik Örgütler Platformu’nun tavrı ile ilgili ise şunları kaydetti:

“Biz kapıları rehabilite edelim mi? oradan iyi gelir elde eder miyiz acaba? Üyeler ne olacak? Üyeler mi? Aman söylenir söylenir susarlar. Ya adaletsiz çaresizlikten, ya da iflas ettiklerinden, Ama muhakkak susarlar.”

Açıklamada, “Şu an sessiz kalanlar, üyelerinin yanında olmayanlar, haklarını savunmayanlar, üç maymunu oynayanlar” diye nitelendirdikleri çevreler için eleştirilerde ve uyarılarda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu