KıbrısManşetSiyaset

İşçiler de sokağa iniyor

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, bayram ödeneği konusuna değinerek, “Pazartesi günü Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile görüşüp duruma göre eylem kararı alacağız” dedi


BÖYLE İŞ OLMAZ…
Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, GIYNIK Gazetesi’ne konuştu, bayramdan 3 gün öncesinden bayram ödeneğinin ödenmesi gerektiğini, resmi karar açıklanmamasına rağmen ödenmediğini vurguladı, “Pazartesi günü Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile görüşüp duruma göre eylem kararı alacağız” dedi. Serdaroğlu, ödenmeyecekse bile bilgi verilmesi için tüm çağrıları yaptıklarını kaydederek, “Her sorduğumuzda bugün yarın ödeniyor denildi. Bir ciddiyetsizlik var… Toplu iş sözleşmemizi erteliyorsunuz da dedik ama bayramdan sonra konuşuruz dediler” sözleriyle dikkat çekti.

MODERN KÖLELİK SİSTEMİ… Toplu iş sözleşmesi hakkında da bilgiler veren Serdaroğlu, “Modern kölelik sistemi kurmaya çalışıyorlar ne alet oluruz ne katkı koyarız. Sözleşme içinde değişmesi gereken maddeler mevcut, ama karşı taraf değişmesini istemiyor. Maliye’nin sözleşme hakkında ne hedeflediğini hala anlayamadık, bu da kabul edilebilir değildir” dedi. Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulması kararını değerlendiren Ahmet Serdaroğlu, “Bu yapılanlar halkı alıştırmaya yöneliktir. Gelecekte Hayat Pahalılığı ödeneğini tamamen ortadan kaldırmak için alıştırma çabalarıdır” yorumunda bulundu.

KAMU-İŞ Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, GIYNIK Web TV’de konuştu, “Modern kölelik sistemi kurmaya çalışıyorlar ne alet oluruz ne katkı koyarız” dedi.

Bayram ödenekleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadığını söyleyerek, işçilerin bayram öncesi mağdur edildiğini aktardı ve “Böyle plansızlık olmaz” dedi.

Toplu iş sözleşmesi hakkında da bilgiler veren Serdaroğlu, “Modern kölelik sistemi kurmaya çalışıyorlar ne alet oluruz ne katkı koyarız. Sözleşme içinde değişmesi gereken maddeler mevcut, ama karşı taraf değişmesini istemiyor. Maliye’nin sözleşme hakkında ne hedeflediğini hala anlayamadık, bu da kabul edilebilir değildir” dedi.

Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulması kararını değerlendiren Ahmet Serdaroğlu, “Bu yapılanlar halkı alıştırmaya yöneliktir. Gelecekte Hayat Pahalılığı ödeneğini tamamen ortadan kaldırmak için alıştırma çabalarıdır” yorumunda bulundu.

Serdaroğlu, ödenmeyen HP ödeneklerinin vergilerinin alınmasından dolayı ortaya tepki koyduklarını söyleyerek, hükümete seslendi ve “Birbirleriyle kavga etmekten icraat yapıp halkı düşünen adımlar atmıyorlar. Bizim eleştirilerimize değil önce kendilerine bakmamalılar” çağrısı yaptı.

Devlette çalışan taşeron işçilerin mali yükü kapsamında ise Serdaroğlu, “Bizim mevcut kadrolarımıza taşeron işçi alınması gerekirken, oralarda şirket üzerinden sendikasız ve iş garantisi olmayan işçileri yerleştiriyorlar. Yıllardır hükümet zarar ettirildi. Mahkeme hala devam ediyor… Bayramdan sonra bir dava daha var. Umarım yargımız bu yolsuzluğa dur der” ifadelerini kullandı.

KAMU-İŞ Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Alım gücünün bu kadar düştüğü bir dönemde asgari ücretin açlık sınırının altında olması kabul edilemez. Halkın refah seviyesini aşağılara çekerek, zamanı geldiğinde oy alma peşindeler” eleştirisinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu