GenelManşet

Sucuoğlu, Kutlu Adalı cinayeti hakkında konuştu

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, katıldığı bir programda Türkiye’nin , KKTC’nin hatta dünya gündemine taşınmış olan Kutlu Adalı cinayeti hakkında konuştu.

Gündemin öne çıkan muhaceret affı, pandemi koşulları, özel sektörde yaşanılan sıkıntılar gibi bir çok konuya da değinen UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

“ŞÜPHELİ İSİMLER CİDDİ VERİLER ORTYA ÇIKARIR”

Meclis’te araştırma komitesinden yana bir anlayış birliğinin sağlandığını ifade eden Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı ile de görüştüğünü ve polis dosyasının derhal açılması gerektiğini ve dosyanın savcılığa intikal etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konunun çok hassas olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, şüpheli isimlerin üzerine yoğunlaşıldığı takdirde ciddi verilerin ortaya çıkabileceğini ve mağdur olan ailenin vicdanlarının rahatlatılması gerektiğini belirtti.

“KAZANILAN PARALAR ÇARKIN DÖNMESİ İÇİN YETERLİ DEĞİL”

Hayat pahalılığı hakkında da konuşan Sucuoğlu, Maliyenin vergi toplamasıyla ilgili sıkıntı olduğunu çarkın dönmesi için kazanılan paraların yeterli gelmediğini ifade ederek, “Bu sadece KKTC için değil tüm ülkeler için geçerlidir. Bizim gibi ya da bizden daha gelişmiş ülkelerde alınan katkılarla geçinilebiliyor. Ama işte yokken nasıl verilecek” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ OLMASA MUHACERET AFFI DOĞRU DEĞİLDİ”

Gündemin önemli bir diğer başlığı olan muhaceret affına da değinen Sucuoğlu, pandemi dönemi olmasaydı çıkan affın doğru olmayacağının altını çizerek, “Pandemi de ki iş adamının sıkıntısı, küçük esnafın sıkıntısı nedeniyle birçok insan kaçağa düştü. Ödenmeyen de haklı, ödeyemeyen de haklı. Bu yüzden bu dönemde çıkan bu muhaceret affı durumu bir hayli kolaylaştıracak” dedi.

Pandemi koşullarından kaynaklı olarak ülkede işçi sıkıntısının yaşandığını da belirten Sucuoğlu, hayvancılıkta ağıllarda çalışacak işçinin olmadığını narenciye ürünlerinin dallarda kaldığını aktardı. Muhaceret affının işçi sıkıntı ve pandemi dönemi için çıkış yolu olduğunu işaret ederek “Bu karmaşada nefes alma yoludur” ifadesine yer verdi.

Bugün hayvancıya sorun ağıllarda çalışacak adam yok… Belli sektörlerde narenciye ürünleri ağaçta kaldı… İşçi yok… Belli sektörler çok sıkıştı. Pandemi nedeniyle bana göre bu af küçükte olsa çıkış olabilir. Bu karmaşada nefes alma yoludur.

“ÖZEL SEKTÖR ÇÖKTÜ BU YÜZDEN DEVLET MALİYESİ DE ÇÖKTÜ”

Ülkenin iki önemli bacağı olan yükseköğrenim ve turizm alanları hakkında da değerlendirmede bulunan Sucuoğlu, bu iki sektöründe dışarıya bağımlı sektörler olduğunu ve dışarıda sorun olması halinde de ülkede de ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade etti. Özel sektör ve devlet maliyesinin birbirine bağımlı olduğunun altını çizen Sucuoğlu, “Özel sektör çöktü bu yüzden devlet maliyesi de çöktü. Kasa boş” şeklinde konuştu.

“YATIRIMCIYA HIRSIZ YA DA KAÇAKÇI MUAMELESİ YAPILIYOR”

Ülkedeki birçok kıymetli ekonomist olgunu ve bu kişilerle iletişim halinde olunmasını gerektiğine dikkat çekerek “Nasıl başka açılım yapılabilir bunlar konuşulmalı” dedi ve ekledi “Küçük ülkemizin kabuğunu nasıl kırabiliriz, yatırımcını nasıl düşmanı değil de dostu olunabilir? Bunlarla ilgili görüşülmeli. Biz bir statüko oluşturmuşuz potansiyel kaçakçı ya da hırsız muamelesi yapıp yatırımcıyı kaçırıyoruz”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu