DünyaManşet

İshal olan yolcu tuvalete yetişemedi uçak acil iniş yaptı!

Barselona’ya gitmek için havalanan uçak, yolculardan birinin biyolojik tehlike saçması nedeniyle kalkıştan iki saat sonra acil inişe geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’nden sorunsuz bir şekilde havalanan uçağın adresi İspanya’nın Barselona kenti olacaktı. Her şey sorunsuzdu, yolcular yerlerini almış, pilotlar motorlara güç veriyordu. Delta Havayolları’na ait uçak nihayet havalanmış, yolcular saatler içerisinde Atlas Okyanusu’nu geçip sıcak havanın tadını çıkaracaktı.

Rotasında sıradan bir şekilde ilerleyen uçak ve yolcular için her şey sıradan ilerliyordu, ta ki bir yolcunun tuvaleti gelene kadar. İshal olduğu belirlenen yolcu lavaboya gitmek için koridorda başladı, ancak tuvalete gidemeden uçağın ortasına tuvaletini yaptı.

ACİL İNİŞ: BİYOLOJİK TEHLİKE
Uçağın içinde bir anda kötü bir koku duyan ve görüntüyü gören görevliler hemen pilotlarla temasa geçti. Pilotlar yolcunun ‘Biyolojik bir tehlike’ yarattığı gerekçesiyle tekrar acil inişe geçti. Atlanta’ya tekrar inen uçak 5 saat rötar yaptı. Kirlenmiş kabin personel tarafından temizlenirken, DL194 sefer sayılı uçuştaki yolcular transfer edildi ve akşam 17:10’da Barselona’ya götürüldü.

SES KAYITLARI YAYINLANDI
İngiliz basınına yansıyan gelişmede hava trafik kontrolünün ses kayıtları, pilotlardan birinin durumu telsizle doğruladığını sözler yer aldı. Söz konusu kayıtta pilot, kuleye şöyle dedi: ‘Bu sadece biyolojik bir tehlike. Uçuş boyunca ishal olan bir yolcumuz vardı, bu yüzden Atlanta’ya geri dönmemizi istiyorlar’
Delta Havayolları ise konuyla ilgili ilk başlarda resmi bir açıklamada bulunmadı ancak olayın gündem olması üzerine şirket bir yolcunun yanlışlıkla uçağın koridoruna tuvaletini yaptığını bildirdi.

Uçakta biyolojik tehlike alarmı Denedi ama yetişemedi, uçak acil iniş yaptı

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu