GenelKıbrısManşetToplum

İsimleri ölümsüzleştirildi

Deprem felaketinde Hatay’da hayatını kaybeden Yeşilırmak sakinleri Ulaş Hüsam ve Bahar Hüsam çifti ile Şampiyon Melekler anısına fidanlar dikildi

Deprem felaketinde Hatay’da hayatını kaybeden Yeşilırmak sakinleri Ulaş Hüsam ve Bahar Hüsam çifti ile Şampiyon Melekler anısına fidanlar dikildi.


YÜZLERCE FİDAN DİKİLDİ
Asrın felaketinin birinci yılında dün yine ülkemizde hüzün havası hâkimdi. 2023 yılı şubat ayında meydana gelen depremde Türkiye’de yaşamını yitiren 49 kişi anma törenleri ile kabirleri başında anıldı. Öte yandan 6 Şubat depreminde Hatay’da hayatını kaybeden Yeşilırmak sakinleri Ulaş Hüsam ve Bahar Hüsam çifti ile Şampiyon Melekler anısına dün Lefke bölgesinde Lefke Belediyesi, Sivil Toplum örgütleri ve Cittaslow Lefke Kadın üreticileri tarafından depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Saat 11.00’de gerçekleştirilen anma töreninde toplanan kalabalık, Lefke-Güzelyurt çift şerit anayolu Yeşilyurt çemberi yanında yüzlerce fidan dikti.

KELİMELER YETERSİZ KALDI
6 Şubat depremleri Türkiye’nin yanı sıra ülkemizi de derin bir yasa boğdu. ‘Şampiyon Melekler’ olmak üzere toplamda 49 Kıbrıslı Türk 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybetmişti. Şampiyon Melekler ve hayatını kaybeden vatandaşlar dün kabirleri başında anılırken kelimeler yetersiz kaldı. Tüm ülkeyi yasa boğan kayıpların ardından Lefke Belediyesi de Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte hayatını kaybeden isimlerin anısına fidan dikimi gerçekleştirip isimlerini ölümsüzleştirdi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu