KıbrısManşetSiyaset

Tufan Erhürman: Seçim sonuçları, gerçekçi tek formülün ‘federasyon’ olduğu gerçeğini değiştirmez

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarını işaret ederek, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının, Kıbrıs’ta kapsamlı çözümün gerçekçi tek formülünün iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini vurguladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya işaret ederek, “geçmişte KKTC’nin başında bulunan bir şahıs nedeniyle bir dönem sıkıntı yaşadık” dedi, “Şimdi ilk defa yeni Cumhurbaşkanı’nın seçilmesiyle birlikte başka bir şey de onaylandı. Kıbrıs Türkü, Ada’da federasyon filan istemiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Oktay’ın açıklamalarının ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının, Kıbrıs’ta kapsamlı çözümün gerçekçi tek formülünün iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini savundu.

Erhürman’ın paylaşımının tamamı şöyle:

“MÜDAHALELERLE ANILACAK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ GERİDE KALDI”

“Kıbrıs Türk demokrasi tarihinde müdahalelerle anılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geride kaldı. Seçim sürecinde yaşananlar Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin formüllerin doğru dürüst tartışılmasını dahi imkansız kıldı. Bunlar herkesin bildiği şeyler.

Hal böyleyken seçimden sonra yapılan bazı açıklamalarda seçim sonuçlarından Kıbrıslı Türklerin federal çözüm iradesinden vazgeçtiği yönünde çıkarımlar yapılmaya çalışıldığı görüldü. Sn. Fuat Oktay’ın benzer bir açıklaması bugün basında yer aldı.

SEÇİM SONUÇLARI KIBRIS TÜRK HALKININ ÇÖZÜME YÖNELİK İRADESİNDEKİ DEĞİŞİKLİĞİ İŞARET ETMEZ”

Aslında herkes biliyor ki yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları ne Kıbrıs Türk halkının kapsamlı çözüme yönelik iradesinde herhangi bir değişikliği işaret eder, ne de Kıbrıs’ta kapsamlı çözümün gerçekçi tek formülünün iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğu gerçeğini değiştirir.

Siyasi eşitliğe dayalı kapsamlı federal çözüme bir an önce ulaşmak için de, kapsamlı çözüme kadar uluslararası hukuk çerçevesinde güven yaratıcı önlemlerin uygulanması ve Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik ve yönetsel yapıya kavuşması için de çalışmaya devam edeceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu