KıbrısManşetSiyasetToplum

“İskele ve Karpaz halkı devleti yanında hissedecek”

Gardiyanoğlu, İskele ve Karpaz bölgesindeki Sosyal Sigortalar biriminin önümüzdeki ay aktif hale getirilerek vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağına dikkat çekti

Gardiyanoğlu, İskele ve Karpaz bölgesindeki Sosyal Sigortalar biriminin önümüzdeki ay aktif hale getirilerek vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağına dikkat çekti.

ÖNÜMÜZDEKİ AY AKTİF HALE GETİRİLECEK
İskele ve Karpaz bölgesindeki Sosyal Sigortalar biriminin kapatıldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, buradaki birimlerin önümüzdeki ay aktif hale getirilerek vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağına dikkat çekti. Gardiyanoğlu “O bölgede yaşayan vatandaşlarımız da devletin sıcaklığını, gücünü hissedecek. Yeni Erenköy’de de Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatına başlayacağız” açıklamasında bulundu

“2024 YILINDA DAHA ÇAĞDAŞ YEPYENİ BİR BAKANLIK OLACAĞIZ”
Yasaların güncellenmesi konusunda büyük bir çalışma yürüttüklerini anlatan Gardiyanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı tüm dairelerle alakalı güncellenen yasaların yeni yılın başında komitelere geleceğini kaydetti. Gardiyanoğlu” 2024 yılında daha çağdaş yepyeni bir Çalışma ve Sosyal Bakanlığı olacak” dedi.

“ÇALIŞMA AFFI’NIN HAZIRLIKLARI BİTMEK ÜZERE”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu hazırlıkları tamamlanmak üzere olan Çalışma Affına da değindi. Çalışma affında sona yaklaştıklarını belirten Bakan Gardiyanoğlu geçtiğimiz yıllarda üçüncü dünya ülkelerinden gelen kişilerle ilgili büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek bununla ilgili olarak bir af hazırladıklarını kaydetti. Şu anda adada olanların bu aftan faydalanacağını kaydeden Gardiyanoğlu, Meclis komitesinde onaylandıktan sonra affı geçirmeyi planladıklarını anlattı.

“AF SÜRESİ BİTTİKTEN SONRA TÜM İLÇELERDE ETKİN DENETİME ÇIKACAĞIZ”
 Gardiyanoğlu “Eski aflardan iki farkı olacak. Birincisi asgari ücretin dörtte biri oranında bir harç yatıracaklar, ikincisi ise çalışma hayatına dâhil olmak isteyen kişiler işvereni ile birlikte bize başvuracak. Yani nerede çalışacağını gösterecek. Çalışma affı süresi bittikten sonra tüm ilçelerde etkin denetime çıkacağız. Bu süreçte aftan yararlanmayıp çalışma hayatına dâhil olmayan kişilere ve bu kişileri çalıştıranlara yasal çerçevede cezalar keseceğiz. İçişleri Bakanımız ile toplantı yaparak son şeklini verdik ve savcılıktan görüş alacağız. Muhtemelen Aralık ayı bitmeden meclise sunarak onayını alacağız”  dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu