GenelKıbrısManşet

İşlevi sorgulanan dış temsilciliklerin maaşı Cumhurbaşkanı’ndan daha fazla!

-GIYNIK ÖZEL

Ülkede iğneden ipliğe her şeye gelen zam ile birlikte belirlenen açlık sınırı 9 bin 46 TL oldu.

6 aylık hayat pahalılığının yüzde 56.76 olarak açıklanmasıyla birlikte gözler asgari ücrete uygulanacak zam oranına çevrildi.

Yılın ikinci asgari ücretinin ilk toplantısı sonrası belirlenen 8 bin 600 TL’lik net rakam yüzde 56’lık hayat pahalılığı oranını yansıtmazken, açlık sınırının ise altında kaldı.

İşçi ve işveren kesimini karşı karşıya getiren 8 bin 600 TL’lik rakam sonrası, işçi kesiminin itirazları değerlendirildi ve masa geçtiğimiz günlerde yeniden toplandı.

Önce”8 bin 600″dendi daha sonra”6 bin 90″…

Asgari ücret tespit komisyonu temsilcilerinin yurt dışında olması nedeniyle ertelenen toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, ilk toplantının aksine yaptığı açıklamada; “Yeni bir rakam belirlenene kadar maaşlar 6 bin 90 TL olarak ödenecek” dedi.

Yaşanan zamlar karşısında ezim ezim ezilen asgari ücretli, işveren ve hükümet eliyle açlık sınırının 3 bin TL altındaki bir rakamla yaşam savaşı vermeye mahkum edildi.

85 BİN 882 TL!

Yaşanan tüm bu gelişmelerin yanında ise hükümetin yurt dışı temsilciliklerine ödediği maaşlar gündeme geldi.

Döviz kuru üzerinden ödenen maaşlar, TL’nin yaşadığı değer kaybı sonrası her geçen gün fakirleşen halkı adeta isyan noktasına getirdi.

Ülkenin “tanıtım ve temsiliyetine” ne denli etkisi olduğu sorgulanan temsilciliklere ödenen fahiş rakamlar “ülke bu kadar zengin mi” sorularını akıllara getirirken; 4 bin 700 Euro’luk(85 bin 882 TL) maaşlar ise pes dedirtti!

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu