DünyaEkonomiGenelManşet

İspanya’da yatırım fonlarının otelleri alma girişimleri hızlandı

Formentor Capital adlı yatırım fonu, İspanyol Ferrer Hotels zincirini satın almak için pazarlık yapıyor.

Risk sermayesi yöneticisi Formentor Capital, pandemi nwdwniyle zor durumda kalan otelleri asset (Varlık) olarak almak için çalışıyor. Formentor Capital, Ferrer, Caprice ve Ferrer Lime markaları altında İspanya’nın Mayorka ve Menorka’da bulunan yedi otele sahip aile şirketi Ferrer Hotels zincirini almak istiyor.

Yatırım fonlarının zor durumdaki otelleri satın almak için pusuda beklediğine ilişkin İspanyol basınında sık sık haberler çıkıyor.

Formentor Capital yöneticileri Bernardino Díaz-Andreu ve José Ramón de Pablo Ferrer sahipleriyle görüşüyor.
Ferrer Hotels’in vadesi gelen borçlarını ödemekte zorlandığı zincir satma fikrinin de bu nedenle gündeme hızlandığı belirtiliyor.

Ferrer Hotels sahipleri İngiliz fonu Zetland Capital ile görüşüyor.

YATIRIM FONLARI OTELLERLE İLGİLENİYOR

Bu arada başka yatırım fonlarının da zor durumdaki otellerle ilgilendiği belirtiliyor.

Otelliğe asset (Varlık) olarak ilgilenen fonlar arasında özel bankacılıkta uzmanlaşmış bir Andorra kuruluşu olan Andbank bünyesindeki fonun 60 otel ile görüştüğü belirtiliyor.

Fonun başkanı Eduard Martín Quero, “Sahil kenarında, özellikle Balear Adaları, Kanarya Adaları ve Covid krizinden etkilenen Costa del Sol’da oteller satın almamız göz ardı edilemez” diyor.

Azora, Millenium Hotels, RLH Properties ve Grupo Platinum Estates gibi fonların da otel satın alma planları var.
Yatırım fonlarının San Sebastián (Bask Ülkesi), Córdoba ve Málaga (Endülüs’te) bölgelerinde otel satın almaları için 2.5 milyar Avro ayırdığı belirtiliyor

Diğer Haberler

Başa dön tuşu