DünyaManşetToplum

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin boşaltılması için “bir saat” süre verdi

Tıbbi kaynaklar, İsrail güçlerinin Gazze'deki El Şifa Hastanesi'ndeki doktorlara, hastalara ve yerinden edilmiş kişilere hastaneyi boşaltmaları için bir saat süre verdiğini söyledi

Tıbbi kaynaklar, İsrail güçlerinin Gazze’deki El Şifa Hastanesi’ndeki doktorlara, hastalara ve yerinden edilmiş kişilere hastaneyi boşaltmaları için bir saat süre verdiğini söyledi.

İsrail askerlerinin günlerdir bombaladığı ve kuşattığı, aralarında durumu kritik olan hastaların da bulunduğu yaklaşık 7 bin kişiyi barındıran Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nin 1 saat içinde boşaltılması istendi.

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’tan bildiren ElSayed, “Hastaları ve prematüre bebekleri Gazze’nin güneyine nakledecek ambulansları yok” dedi.

El Şifa’dakiler arasında, bazılarının veya çoğunun durumu ciddi veya kritik olan en az 300 hasta ve binlerce yerinden edilmiş aile bulunuyor.

ElSayed, bu sayının aynı zamanda “oksijen eksikliği ve elektrik eksikliği nedeniyle sekiz gündür kuvözlerinden çıkmış en az 35 prematüre bebeği de” içerdiğini söyledi.

Hastane en az bir haftadır yiyecek, su, elektrik ve oksijenden mahrum kalırken, son birkaç gündür İsrail askerleri ve tankları tesise baskın düzenledi.

İsrail, Hamas’ın hastanenin altında bir komuta merkezi bulunduğunu iddia etti ancak iddiasını destekleyecek hiçbir kanıt bulamadı. Hamas ve hastane personeli İsrail’in iddialarını reddetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu