DünyaManşet

İsrail ordusu Gazze’deki Şifa Hastanesini boşaltıyor

İsrail askerleri Şifa Hastanesini boşaltmaya başladı. İsrail ordusu hastanede kalanlara tahliye için bir saat süre verdi. Hastaların çoğunun ve sığınmaların hastane dışına sürüldüğü ifade edildi

İsrail askerleri Şifa Hastanesini boşaltmaya başladı. İsrail ordusu hastanede kalanlara tahliye için bir saat süre verdi. Hastaların çoğunun ve sığınmaların hastane dışına sürüldüğü ifade edildi.

İsrail gece saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyini bombaladı. İsrail savaş uçakları Gazze’nin güneyindeki Zehra bölgesinde bulunan Vefa Hastanesi’ni vurdu.

Filistin haber ajansının aktardığına göre hastanede 80 yaşlı tedavi görüyordu. Vefa, Gazze’de yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren tek merkezdi.

İSRAİL ORDUSU, ŞİFA HASTANESİNİ BOŞALTMAYA BAŞLADI
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı kaynakları, İsrail ordusunun, hastane idaresinden, hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesinin boşaltılmasını istediğini kaydetti.

Çatışmalardan kaçıp hastaneye sığınanların ve hastaların çoğunun hastane dışına sürüldüğü ifade edildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, hastanede yaklaşık 450 kadar hastanın kaldığını ifade etti.

İsrail ordusu hastanenin boşaltılması için bir saatlik süre tanıdığını açıkladı.

Öte yandan İsrail ordusunu Şifa Hastanesine yönelik kuşatmasının devam ettiği ve hastane içinde arama ve kazı çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

ŞİFA HASTANESİNE BASKIN
İsrail ordusu, Gazze’de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine 15 Kasım’da baskın düzenlemişti.

İsrail’in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesine düzenlediği baskında “katliam” yapmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail’i, ABD’yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.

FİLİSTİN YÖNETİMİ: BİNLERCE İNSANIN HAYATINDAN İSRAİL SORUMLU
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne yönelik kuşatmasını sürdürmesi kınandı.

Açıklamada, “İşgalci İsrail’i, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde mahsur kalan prematüre bebekler, yeni doğanlar, hasta ve yaralılar, sağlık personeli ve yerinden edilmiş kişiler de dahil olmak üzere binlerce insanın hayatından tamamen sorumlu tutuyoruz.” uyarısında bulunuldu.

“MAHSUR KALANLAR 8 GÜNDÜR AÇ VE SUSUZ”
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail’in kuşattığı Şifa Hastanesi’nde 7 binden fazla insanımız var. İçeri alınmasına izin verilen yiyecek miktarı sadece 400 kişiye yetiyor. Hastanedeki hastalar açlık ve acı çekiyor, yerinden edilenler bir parça ekmek bile bulamıyor.” ifadelerine yer verdi.

Binlerce insanın bulunduğu hastaneye 8 gündür zikredilmeyecek miktarda yiyecek ve su girdiğini belirten Kudra, “Bu süre zarfında 4’ü prematüre bebek olmak üzere 51 hasta öldü.” bilgisini paylaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu