GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

İstikrar için güçlü iktidar

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa 7. Sıra Milletvekili adayı iş insanı Alişan Şan, ekonomik istikrar için güçlü iktidar vurgusu yaptı

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa 7. Sıra Milletvekili adayı iş insanı Alişan Şan, ekonomik istikrar için güçlü iktidar vurgusu yaptı

“EKONOMİ GÜVENE İHTİYAÇ DUYUYOR”… Ülkedeki sorunların çözümü için kaynak ihtiyacı olduğunu söyleyen UBP Milletvekili adayı iş insanı Alişan Şan’a göre UBP’nin tek başına kuracağı güçlü bir iktidar ile bu adımları atmak mümkün olacak. “Ekonomi güvene ihtiyaç duyar. Sermaye, özel sektör, iş dünyası bir kuş tüyü gibidir. Eğer nefesiniz bir az yükselirse elinizden uçar. Bu nedenle güven çok önemlidir, güven de istikrarlı bir siyaset ile mümkündür” diyen Şan, “İstikrara ihtiyaç vardır. Bir aday olarak değil, bir iş insanı olarak söylüyorum, 23 Ocak’tan sonra güçlü bir iktidar olmasını temenni ederim” değerlendirmesinde bulundu.

“BÜROKRATİK ZORLUKLARIN AŞILMASI LAZIM”… Turizm ve yükseköğretim sektörlerinde kalitenin artırılması gerektiğine dikkat çeken Alişan Şan, emlak satışı konusuna değinerek, bir yabancının ülkeden mülk edinmesi noktasında zorluklar olduğunu anlatan Şan, “Bu bürokratik zorlukların aşılması lazım” dedi. Estonya örneğini vererek, e-ikamet uygulaması olduğundan söz eden Şan, hiç o ülkeye gitmeden o ülkenin ikametini alıyorsunuz ve size bankacılık sistemi içerisinde hesap açabilme şansı veriyor” diyerek, bilişim şirketlerinin de bir ülkeye gitmeden çok büyük meblağlarla satış yapabildiğine dikkat çekti.

“UBP TEK BAŞINA İKTİDARA GELECEK”… “Çocuklarımızın bu ülkede kalmasını istiyorsak istikrarlı ve ne yapacağını bilen bir hükümete ihtiyaç vardır” diyen Alişan Şan, “Ben Faiz Sucuoğlu’nun Başbakanlığında bu adımların atılabileceğini görüyorum. Halkın UBP’ye ciddi bir güven duyduğunu da görüyorum, halkın arasında gezip bunu hissedebiliyorum. 23 Ocak seçimleri sonuçlarının istikrarlı güçlü bir iktidar temenni ederim. Bunun için de vatandaşlarımızın sandığa gidip oy vermesi gerekiyor” diyerek, Başbakan Sucuoğlu’nun yaydığı ateş ile UBP’nin tek başına iktidara gelebileceğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu