GenelKıbrısManşet

İşveren tarafından mağdur edilerek kaçağa düştüğünü iddia eden Pakistan uyruklu 2 kişi mahkemeye çıkarıldı

MUHACERET SORUŞTURMALARI TAMAMLANMADI

GIYNIK ÖZEL

Girne Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesinde görevli polis ekipleri tarafından Girne’de Mustafa Çağatay caddesi üzerinde kimlik kontrolü için durdurulan Pakistan uyruklu iki kişinin ülkede kaçak olarak kaldıkları tespit edildi. Yapılan ilk kontrollerde, zanlı Muhammed Askar’ın 14 Temmuz 2023 tarihinden, zanlı İkram Aktar’ın 1 Mart 2024 tarihinden bu yana ülkede izinsiz kaldıkları tespit edildi. Mahkeme emri ile tutuklanan zanlılar Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

POLİS: MUHACERET SORUŞTURMALARI TAMAMLANMADI …
Girne Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Buğra Madran, zanlıların ‘yetkili makamdan izinsiz’ suçlaması ile tutuklandıklarını anlattı. Polis memuru Madran, zanlıların 01 Temmuz tarihinde saat 18.30 raddelerinde Mustafa Çağatay Caddesi üzerinde tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. Zanlılar Askar ve Aktar’ın ülkede çalışma izinlerinin bittiğini ve yasal statüleri olmadığını belirten polis, muhaceret soruşturmasının henüz tamamlanmadığını, ismi geçen işverenin araştırılacağını ifade ederek 3 gün tutukluluk talep etti.

Y.C., ARANIYOR …
Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında zanlılara söz hakkı verildi. Zanlılar pasaportlarının nerede olduğunu bilmediklerini belirterek Çatalköy’de bir işletmenin ismini vererek sorumlularının Y.C., isimli şahıs olduğunu iddia etti. Yargıç Murat Soytaç, yapılan beyanların ardından zanlıların iddia ettiği ismin ve işyerinin araştırılmasına emir vererek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu