Güney KıbrısManşet

İsviçre’nin Kayıp Şahıslar Komitesi’nden, Karaiskakio Vakfı ve SPAVO’ya 5,3 milyon Euro’luk bağış

İsviçre’nin Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Karaiskakio Vakfı ve Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Şiddetin Önlenmesi (SPAVO) Vakfı’na 5,3 milyon Euro’luk bağış yaptığı bildirildi

 

İsviçre’nin Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Karaiskakio Vakfı ve Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Şiddetin Önlenmesi (SPAVO) Vakfı’na 5,3 milyon Euro’luk bağış yaptığı bildirildi.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Konstandinos Petridis ile İsviçre Büyükelçisi Kristof Bergener arasında dün, İsviçre’nin yaptığı bağışla ilgili anlaşma imzalandığını yazdı.

Gazete, anlaşmaya göre 2,2 milyon Euro’nun SPAVO Vakfı’na, aile içi şiddet mağdurlarına hizmet verilmesi ve mevcut binaların genişletilmesi için, 2,1 milyon Euro’nun Karaiskakio Vakfı’na, kanser hastalarına hizmet verilebilmesine yönelik özel merkez inşa edilmesi için, 1 milyon Euro’nun da çalışmalarını teşvik etmek amacıyla KŞK’ya verileceğini kaydetti.

Haberde, iki ülke arasında Ekim ayında, mültecilerle ilgili destek tedbirleri çerçevesinde Güney Kıbrıs’a 10,4 milyon Euro verilmesi için anlaşma imzalandığı anımsatıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu