KıbrısManşetToplum

KTAMS 67’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), 67’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

KTAMS 50. Yıl Konferans Salonu’nda saat 13.30’da başlayan etkinliğe KTAMS yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Sinevizyon gösterisi ile başlayan etkinlikte, KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan açılış konuşması yaptı. Ardından, Grup Baria müzik dinletisi sundu ve kokteyl düzenlendi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan konuşmasına, KTAMS’ın kuruluşundan bugüne verilen mücadelelerden bahsederek üyelerine KTAMS’a duydukları güven, inanç ve bağlılıktan ötürü teşekkür etti.

Bengihan şöyle devam etti; “Sendikamız kurulduğu günden itibaren, Barış, Demokrasi ve Emek mücadelesinde her zaman en ön saflarda yer almıştır. Üyelerin ekonomik ve demokratik haklarının korunmasının yanında toplumsal olaylara da her zaman duyarlılık göstermiştir.

Sendikamız sorumlu sendikacılık bilinciyle hareket ederek özellikle asgari ücretin insanca yaşanabilir bir ücret olması talebiyle düzenli olarak her ay açlık sınırını açıklayarak hükümete baskı unsuru oluşturmaktadır.
Hükümetin partizanca istihdamlarını önüne geçmek için hem dava yoluna başvurduk hem de tekrarlanmaması için yasa önerisi hazırladık.

Kamu çalışanlarının maaş, ücret ve özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili birlikte birçok eylemler yaptık. İlk atama ve yükselme sınavları liyakata dayalı ve adil olması için grevler yaptık, mücadele verdik. Yetkili sendika olarak Teknik Kurullarda üyelerimizi temsil ederek teşkilat yasalarının güncellenmesi için çalıştık. Barış ve çözüm yanlısı eylemlerde yer aldık, destek verdik.”

Bengihan; “Sevgili üyelerimiz, şunu herkes çok iyi bilsin, tekrarlamakta fayda vardır. Bizler ne dünümüzden vazgeçeriz ne de yarınımızdan. Ne kavgamızdan vazgeçeriz ne de sevdamızdan. Ne umudumuzdan vazgeçeriz, ne de yurdumuzdan.

İşte bu bilinç ve inançla mücadelemize devam edeceğiz, ülkemize de sahip çıkacağız.” Dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu