GenelKıbrısManşetSiyaset

İtibardan tasarruf olmaz!

Bakanlar Kurulu, covid-19 salgınının kontrolden çıkması pahasına toplum sağlığından tasarruf etme yoluna giderken, 2021 yılı bütçesinden, KKTC Devleti’ne ne faydaları olduğu ve ne işe yaradıkları bilinmeyen 27 dış temsilcilik için 81 milyon TL’lik dev bütçe ayrıldı

TEST SAYILARININ ARTMASI BEKLENİRKEN… Covid-19 vaka sayılarının günden güne arttığı ülkemizde, ücretsiz PCR ve antijen testi uygulamasının devlet bütçesine büyük bir yük olduğu gerekçesiyle kaldırılması her kesimin tepkisine neden oldu. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, test sayılarının olabildiğince yüksek olması gereken bir dönemde, alınan bu karar nedeniyle kimsenin test yapmamasına ve ülkede bulaşın kontrolsüz şekilde artmasına neden olacağı eleştirisinde bulundu. BM Güvenlik Konseyi’nin 541 sayılı kararına göre hiçbir ülke tarafından tanınmayan KKTC Devleti’nin 27 dış temsilcilik için 81 milyon TL’lik bütçeyi gözden çıkarması, “toplum sağlığından tasarruf olur ama itibardan tasarruf olmaz” yorumlarına neden oldu.

KKTC’Yİ NASIL TEMSİL EDİYORLAR? Pandemi döneminde olmamıza ve ülke ekonomisinin en kötü dönemlerden birini yaşamasına rağmen, 2021 bütçesinde dış temsilcilikler için ayrılan bütçenin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 43 artışla 81 milyon TL’ye çıkarılması bütçe görüşmeleri döneminde de tepki çekmişti. KKTC devletini yurt dışında ‘temsil’ ettiği iddia edilen 27 dış temsilciliğe her yıl bütçeden yüklü miktarda para ayrılıyor fakat bu temsilciliklerin bulundukları yerlerde ülkemizi nasıl temsil ettikleri ve ne işe yaradıkları bilinmiyor.

MANAMA’DA BİLE 1 MİLYON TL’LİK BÜTÇESİ OLAN TEMSİLCİLİĞİMİZ VAR… KKTC’nin 81 milyonluk bütçe ayırdığı 27 dış temsilcilik şu şekilde: Ankara Büyükelçiliği; Londra Temsilciliği; New Yok Temsilciliği; Brüksel Temsilciliği; İstanbul Başkonsolosluğu; Mersin Konsolosluğu; Washington Temsilciliği; İslamabad Temsilciliği; İzmir Başkonsolosluğu; Abu-Dhabi Temsilciliği; Bakü Temsilciliği; Cenevre Temsilciliği; Doha Temsilciliği; Roma Temsilciliği; Kuveyt Temsilciliği; Telaviv Temsilciği; Manama Temsilciliği; Bişkek Temsilciliği; Stockholm Temsilciliği; Berlin Temsilciliği; Strazburg Temsilciliği; Budapeşte Temsilciliği; Helsinki Temsilciliği; Gaziantep Temsilciliği; Antalya Başkonsolosluğu; Trabzon Başkonsolosluğu ve Muskat Temsilciliği.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu