GenelKıbrısManşet

İyilik evi, gönül köprüsü oldu

Dünya bir yana ‘İyilik’ saçan insanlar bir yana. Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri depremzedeler için çalışıyor… 

DEVRİM DEMİR

DEPREMZEDELE KOL KANAT GERDİLER…

Türkiye’de ve Kıbrıs’ta derin yaralar açan 6 Şubat depreminin ardından Oya Kutsal liderliğindeki Girne Evkaf ‘İyilik’ gönülleri kollarını sıvadı. Evkaf ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği katkıları ile Türkiye’den adamıza yardım için sığınan depremzedelere destek olmak adına canla başla çalışan gönüllüler, gıdadan, temel ihtiyaca, giysiden, bebek mamalarına kadar birçok ihtiyaç için yardım talebinde bulunanlara el uzatıyor.

VATANDAŞTAN BÜYÜK DESTEK…

Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri bölge sorumlusu Oya Kutsal, günde ortalama her biri en az 5 kişiden oluşan depremzede ailelere hizmet verdiklerini söyledi. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Kutsal, mağazanın 14.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olduğunu kaydetti. Yardımların muhtarlıklardan getirilen kayıtlar karşılığında gerçekleştiğini ifade eden Kutsal, “Vatandaşların büyük desteği var. Burada gönüllü hizmet verenler canla başla çalışıyorlar. İyilik Evi depremzedelere yardım için burada” dedi.

2 BİN BAŞVURU…

Depremin ardından ailelerinin yanına sığınmak için ülkeye gelen ve birçoğunun da Girne’de olduğu belirlenen depremzedelerin ‘İyilik evine’ yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Kutsal, kayıtlı yaklaşık 2 bin depremzede olduğunu ifade etti. Vatandaşların da yardım çağrısına kayıtsız kalmadığına vurgu yapan Kutsal, Girne İyilik Evi’nin gönüllüler ve vatandaşların bağışlarıyla bir mağazaya dönüştürüldüğünü anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu