KıbrısManşetToplum

Jale Refik Rogers’dan Yaşlı Bakım Evleri Yasa Tasarısı’nın geciktirilmesine tepki

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, bazı eksiklikleri olduğu gerekçesiyle Meclis’ten geri çekilen Yaşlı Bakım Evleri Yasa Tasarısı’nın yeniden Meclis’e getirilmesini istedi. Halkın laf değil, icraat beklediğini söyleyen Rogers, “Ya yapın, ya da yapamayacaksanız düşün bu halkın yakasından!” dedi

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, Gazimağusa’daki yaşlı bakım evinde bir vatandaşın darp edilmesinin ardından yeniden gündeme taşınan Yaşlı Bakım Evleri Yasa Tasarısı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin çalışmaları ile hazırlanan Yaşlı Bakım Evleri Yasa Tasarısı hükümet tarafından Meclis’e gönderilmesine rağmen, komitede Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sahiplenilmediğini söyleyen Jale Refik Rogers, “Bazı eksikleri olduğundan geri çalışılmak için Bakanlığa gönderildi. Yaşlı bakım evlerinde yaşanan denetimsizliğin doğurduğu sonuçları tartışmamızın üzerinden yıllar geçti, bunu önleyecek yasal zemini oluşturacak bu yasa tasarısı bitmek bilmiyor ve hükümet koltuklarını bunca zamandır tutanlar gelecek zamanlı açıklamalar yapmaya devam ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Rogers, halkın laf değil, icraat beklediğini ifade ederek, yasa tasarısının yeniden Meclis’e getirilmesini istedi. Rogers, hükümete işaret ederek, “Ya yapın, ya da yapamayacaksanız düşün bu halkın yakasından!” dedi.

Rogers’ın açıklaması şöyle:

“Sınırüstü ve Kalkanlı Yaşlı Bakım Evleri’nde yaşanan ihmalin ortaya çıkmasının üzerinden 2 yıl geçti. Sınırüstü Bakım evinin tekrar inşası ile ilgili süreç devam ederken, yaşlı bakım evleri ile ilgili yasal boşluk da hala devam ediyor.

Yine gündemde bir yaşlı bakım evinde yaşanan şiddet var.

Yaşanan hayat pahalılığı ile birlikte, kendi evlerinde bakım görmek için hizmet satın alan yaşlılarımız bakıcı, ilaç ve ev giderleri için gereken harcamalar karşısında geçinmekte zorlanıyor. Yaşlı bakım evlerinin bakımı yetersiz olduğu kadar kapasitesi de yetersiz. Yani gitmek isteseler de yer yok.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin çalışmaları ile hazırlanan Yaşlı Bakım Evleri Yasa tasarısı hükümet tarafından meclise gönderilmesine rağmen, komitede Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sahiplenilmedi. Bazı eksikleri olduğundan geri çalışılmak için Bakanlığa gönderildi. Yaşlı bakım evlerinde yaşanan denetimsizliğin doğurduğu sonuçları tartışmamızın üzerinden yıllar geçti, bunu önleyecek yasal zemini oluşturacak bu yasa tasarısı bitmek bilmiyor. Ve hükümet koltuklarını bunca zamandır tutanlar gelecek zamanlı açıklamalar yapmaya devam ediyorlar.

Bu halk artık laf değil icraat bekliyor!

-Yaşlılara sigorta prim desteği vererek evde bakım hizmetlerini destekleyin.

-Evde hemşirelik hizmetlerini güçlendirin ve ihtiyacı olan yaşlıların evde tıbbi bakım alabilmesini sağlayın.

-Artık yaşlı bakım evi yasa tasarısını meclise getirin ki biz de destek verip meclisten geçirelim.

Ya yapın, ya da yapamayacaksanız düşün bu halkın yakasından!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu