KıbrısManşetSağlıkToplum

Jenkins: Yaşlı bakım sektöründe sadece 4 özel bakımevimiz kaldı

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Jenkins, yaşlı bakım sektöründe yalnız 4 bakımevinin kaldığını vurguladı

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins,  şu anda ülkemizde bakımevi olabilecek nitelikte tek bir binanın bile bulunmadığını belirterek, yetkililerin tüm çağrıları yanıtsız bıraktığını vurguladı.

Jenkins, “Yaşlı bakım sektöründe sadece 4 özel bakımevimiz kaldı” dedi. Açıklama şöyle: “Sevgili arkadaşlar, şu anda ülkemizde bakımevi olabilecek nitelikte tek bir bina bile mevcut değildir. Var olan bazı binaları ise ev sahipleri bakımevlerine kiralamıyor.

Özel bakımevlerinin çok ciddi anlamda binaya ihtiyaçları vardır. Bu sektöre teşvik verilmesini dernek olarak yıllarca dile getirdik, yetkililere sözlü ve yazılı ilettik. Yaşlı bakımı ile ilgili yatırımların, Kalkınma Bankası’nın öncelikli yatırım listesine konmasını talep ettik. Bizi kimse duymadı, halen duymuyor.

En büyük şirketlerin bile girmediği, çok riskli, masraflı ve getirisi az olan yaşlı bakım sektöründe sadece 4 özel bakımevimiz kaldı. Bu bakımevleri küçük aile işletmelerdir ve hiç birinin maddi gücü inşaat şirketleri ile yarışmaya yetmez. Bugünkü fiyatlarla, destek almadan, bakımevlerinin arsa alıp üstüne bina inşa etmesi artık bir hayal oldu.

Hızla yaşlanan bir toplum olarak, ne geçmişte ne de şimdi binlerce yaşlının ihtiyaç duyduğu veya yakın bir gelecekte ihtiyaç duyacağı hizmetlere hiç bir yatırım yapılmadığını biliniz!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu