GenelKıbrısManşetSiyaset

Jet hızıyla görevlendirme

Hükümet kurma görevinin ani bir karar değişikliğiyle, hiçbir oylama ya da yetkilendirme olmadan Ünal Üstel’e verilmesi, Üstel’in kendisi hariç herkese sürpriz oldu. Cumhurbaşkanlığı çıkışında açıklama yapan ve mutluluğu gözlerinden okunan Üstel, UBP’nin en deneyimli isimlerinden biri olduğunu, bu görevin kendisine verilmesinin “sürpriz” olmadığını belirtti

Hükümet kurma görevinin ani bir karar değişikliğiyle, hiçbir oylama ya da yetkilendirme olmadan Ünal Üstel’e verilmesi, Üstel’in kendisi hariç herkese sürpriz oldu. Cumhurbaşkanlığı çıkışında açıklama yapan ve mutluluğu gözlerinden okunan Üstel, UBP’nin en deneyimli isimlerinden biri olduğunu, bu görevin kendisine verilmesinin “sürpriz” olmadığını belirtti

SAATLER İÇERİSİNDE NE DEĞİŞTİ? UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, dün sabah Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirilen UBP grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, grup toplantısında hükümet kurma görevini almak için herhangi bir aday çıkmadığını ifade ederek, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Çarşamba günü UBP Parti Meclisi’nin toplanacağını ifade ederek, parti meclisinin en yetkili organ olması hasebiyle PM’den çıkacak kararın çok önemli olduğunu ifade etmişti. Sucuoğlu’nun bu açıklamalarının üzerinden henüz birkaç saat geçtikten sonra UBP Milletvekili Ünal Üstel’in apar topar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çağrılarak hükümet kurmak üzere görevlendirilmesi büyük şaşkınlığa neden oldu.

“HÜKÜMET KURMA GÖREVİNİ VERECEĞİM İSMİ UBP YETKİLİ ORGANLARI BELİRLEMELİDİR” DEMİŞTİ… Siyasi parti liderleriyle geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Hükümeti kurma görevini vereceğim isim, partinin yetkili kurullarından çıkacak isim olmalı yoksa konu tartışmalara neden olabilir” açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Tatar, UBP grubu ya da UBP Parti Meclisi’nin kararını beklemeden, dün akşamüzeri UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ile Cumhurbaşkanlığı’nda istişarelerde bulunmasının ardından, Anayasa’nın 106. maddesinin 2’nci fıkrasının kendisine verdiği yetkiyi kullanarak UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel’i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

ÜSTEL: PM’DEN YETKİ ALDIKTAN SONRA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIM… Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Milletvekili Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Faiz Sucuoğlu ile istişareleri sonucunda görevi kendisine vermeye karar verdikleri belirtti ve partinin yetkili organlarından yetki aldıktan sonra hükümet kurma çalışmalarına başlayacağını söyledi.

SUCUOĞLU: BANA DA SÜRPRİZ OLDU… Ünal Üstel’in hükümeti kurma görevini almasının hemen ardından UBP MYK’sı acilen toplandı. 1,5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Sucuoğlu, UBP Parti tüzüğüne göre Parti Meclisi tarafından Üstel’in hükümeti kurmakla yetkilendirilmesi için yapılması gereken toplantının Çarşamba günü gerçekleştirileceğini belirtti. Sabahleyin Meclis’te yapılan toplantıda Ünal Üstel ve Hasan Taçoy isimlerinin konuşulduğunu belirten Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’ın akşamüzeri Ünal Üstel’i görevlendirme kararını açıklamasının kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

TAÇOY: HİÇBİR GELİŞMEDEN YA DA PAZARLIKTAN HABERİM YOKTU… Hükümet kurma görevini alabilecek en güçlü adayların arasında yer alan UBP Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Milletvekili Ünal Üstel’in hükümet kurmakla görevlendirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Tüm milletvekillerimiz gibi benim de konu ile ilgili hiçbir gelişmeden veya pazarlıktan haberim yoktu” dedi. “UBP’nin daha iyi yönetilmeyi hak ettiğini düşünüyorum” diyen Taçoy’un sözleri, kurultay çağrısı olarak yorumlandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu