DünyaManşet

Johnson, 5 Rus bankasına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 5 Rus bankasına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “İngiltere’nin 5 Rus bankasına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Johnson ayrıca Putin’e yakınlığı ile bilinen 3 Rus milyarderin de İngiltere’deki tüm varlıklarının dondurulacağını açıkladı.

Konuya ilişkin Avam Kamarası’nda da konuşan Johnson “İngiltere 5 Rusya bankasına yönelik yaptırımlar uygulayacak. Bu hazırladığımız ilk engelimiz daha fazlası olacak. İşgal durumunda daha fazla yaptırım olacak. ABD ve Avrupa ile birlikte durumun büyümesine bağlı olarak yaptırımlarımızı büyüteceğiz” dedi. İngiltere’nin yaptırım uyguladığı Rus bankaları IsBank, Bank Rossiya, Joint Stock Company Genbank ve Promsvyazbank olarak açıklandı.

Johnson ayrıca Putin’e yakınlığı ile bilinen 3 Rus milyarder Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg’in İngiltere’deki tüm varlıklarının dondurulacağını açıkladı. Johnson bu kişilerin ülkeye girişinin de engelleneceğini belirtti.

AB’DEN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri bakanlarının bugün Rusya’ya karşı yaptırımları açıklayacaklarını söyledi. Borrell “Oybirliği ile karar çıkacağından eminim” diye ekledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da AB’deki mevkidaşlarıyla gerçekleştirecekleri toplantıda hangi yaptırımların uygulanacağı konusunda görüşeceklerini belirtti. Le Drian, Putin’in ayrılıkçıları tanımasının uluslarası hukukun ve Minsk barış anlaşmasının ihlali olduğunu belirtti.

UKRAYNA’DAN YAPTIRIM YORUMU

Ukrayna ise yaptırım kararlarına ilişkin ilk yorumda bulunarak “Rusya’ya karşı ‘sert yaptırımların’ zamanının geldi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu